Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak předpěstovat petunie?

Od: nellinka23 odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu.Dala jsem naklíčit semínka petunií do speciálního substrátu.Rostlinky mám zakryté,vyrostly do výšky cca 3 cm.Jak mám postupovat dál?Mám je nechat stále zakryté nebo je třeba je odkrýt a nechat,aby zesílily? Dělám to letos poprvé a nemám žádnou zkušenost.Vím,že mi dobře poradíte,za což předem děkuji.Nelly

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také jsem to jeden rok zkoušela ze semínek, ale raději si kupuji sazeničky.Ty ze semínek se mi tak nevybarvily, jako ty z kterých jsem měla semínka, nemějte je v moc velkém teplu, ještě je do května daleko, než budou moci jít ven.Jje potřeba je jednotlivě zasadit a zaštipovat, aby se košatily, přeji Vám, ať dojdete do krásného letního kvetení...*slunce*

kytka*
hodnocení

0x

Odkryjte je jinak budou slabé a polehlé. Můžete začít přesazovat do sadbovačů/malých květníčků/ aby Vám pěkně prokořenily a zesílily. Věřím, že se pak pochlubíte až Vám pokvetou ,jakou jste si vypěspovala parádu. *palec*

nellinka*
hodnocení

Děkuji moc,ihned odkrývám a dále budu dělat vše tak,jak radíte.Květinám zdar a vlastnoručně vypěstovaným zvlášt!

kytka*

To poznáte jak budou pěkně silné až zakoření a budou růst tak je budete zaštipovat ,aby se rozkošatily. Budete mít krásné truhlíky.*palec*

binka*
hodnocení

0x

Nellinko a to vám neplesnivěly, když byly přikryté? Já jakmile alespoň trochu nevětrám,okamžitě nastoupí plíseň.Držím palce,já mám vlastnoručně vypěstovaných petúnií vždy jen pár.

nellinka23
hodnocení

Děkuji všem za rady.Substrát je kvalitní,propařený,proto mi to asi neplesniví.Budu postupovat dle vašich rad a budu doufat,že mi něco hezkého vyroste.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]