Nejste přihlášen/a.
CHci se zeptat jak je (nyní) nejlepsi pestovat řeřich mám ji na vatě a trvá to strašně dlouho myslite ze v hline by to bylo rychlejsi? nebo mate nejaky dobry napad jak to uspechat?
Pěstuji na vatě a v pohodě. Urychlit můžete poklopením nějakým průhledným třeba plastovým víkem (od pol. dortu) nebo překrytím igelitovým sáčkem. Prostě vytvořit takový malý skleníček...Jinak stačí jen voda, teplo a světlo. Žádný substrát není třeba.
Z vaty (já gázy) ji vytrhám i s kořinky a zbodnu na chlebu s máslem. Z hlíny by se musela promýt a z hnojené jedině řezat. Na okně nad topením v paneláku ke konzumaci tak za 5 dnů.
Hlína je lepší.Pěstoval jsem ji ve vatě a po určité době začala sama vadnout,protože vata poskytuje v porovnání s hlínou málo živin po krátkou dobu.V hlíně vám vydrží mnohem déle.S tím uspěcháním nevím.Podle mě v tom zase takový rozdíl nebude.
Jednoznačně doporučuji hlínu.
Řeřicha je nejméně náročné koření ze všech. Vyséváme ji hustě do misek nebo mělčích nádob, do nichž dáme takový substrát, jaký máme zrovna k dispozici, například písek, piliny, trochu rašeliny. Stačí však i buničitá vata, kterou udržujeme stále vlhkou.Při pokojové teplotě začnou semínka řeřichy již druhý den klíčit a asi za týden rostlinky dorostou výšky 6 až 8 cm a lze je nůžkami sestřihnout. Když očešete jen vršky rostlinek, rychle dorostou.
Já ji pěstuji na vatě, hodně vlhké, a ještě rosím.Mám ji na okně, vždy ořežu na chleba, do polévky, do salátu a naseji další.Ona dlouho nevydrží, musíte po menších dávkách semínek a potom máte stále čerstvou.Já to dávám do nízkých keramických mističek a na kuchyňském okně to i hezky vypadá, než ji ořežu.Vždy dám novou vatu a i rosím.Teď v předjaří je to dobrý zdroj vitamínů.
Do vaty se zrovna asi moc nehnojí.Zkuste to zasadit do hlíny a uvidíte (a hlínu bych se nebál malinko pohnojit).
doplněno 05.02.10 19:08:Nebo si můžete udělat pokus s růstem.Do tří misek zasaďte ve stejný čas řeřichu.Do jedné misky dejte vatu,do druhé hlínu a do třetí hlínu a pohnojit a uvidíte,kde to poroste rychleji...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.