Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení rostliny, je jedovatá?

Od: xaver odpovědí: 13 změna:

Již několik měsíců se marně snažím dopátrat možného způsobu pěstování a hlavně zda třeba není tato rostlina jedovatá pro malé děti.Již několik let ji pěstuji, dá se vcelku ochotně řízkovat, vypadá starší velmi dekorativně - toto je mladší rostlina a nemá ještě dostatečně vyvinuté ztluštění kmínku (nebo co to je). Dokáže se i větvit. Pokud tedy budete vědět alespoň něco o této rostlině, dejte prosím vědět.

Určení rostliny, je jedovatá?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

2x

Trochu mi to připomíná Jatrophu - Jatropha pogadrica. Zkuste zapátrat na netu, já osobně mám doma jatrophu multifida, ta je trochu jiná.

hodnocení

2x

Nevím, ale pokud je to opravdu Jatropha, je jedovatá.
Já bych typoval spíš Sterculiaceae (možná některý Brachychiton, např. rupestris).

xaver
hodnocení

Domnívám se, že by jste mohl mít pravdu s Sterculiaceae nebo Brachychiton.

Jatropha mi nějak neodpovídá listem, mívá ho zpravidla zpeřený. Ale při přerušení kmínku z ní vytéká hustá silně lepivá bílá tekutina.

xoxoxo

Teď to nechápu, takže z té vaší vytéká nebo nevytéká mléko?

xaver
hodnocení

Ano, vytéká. Vždyť to tak píši - při zlomení, přestřihnutí z kmínku vytéká bílá silně lepkavá tekutina.

xoxoxo

Píšete: "Jatropha mi nějak neodpovídá listem, mívá ho zpravidla zpeřený. Ale při přerušení kmínku z ní vytéká hustá silně lepivá bílá tekutina."

Nebylo tedy jasné, jestli hovoříte o své květině nebo o jatropě, proto jsem se ujistila.

kytka*
hodnocení

0x

Podle ztluštělého kmínku, bych tipla na druh Dávivce ,je více druhů ,i když listy ...? Možná se najde lepší znalec.

binka*

Kytko, shodujeme se. Jatropha - česky dávivec.*placni*

kytka*

*smich*to ale ještě neznamená, že jsme se trefily*hej*ale na 80% bych řekla ,že ano. Těším se fotku toho ibišku.

binka*
04.02.10 12:57

..já taky*haha*

lally*
hodnocení

0x

Nejsem si jistá, ale domnívám se, že by to mohl být Pseudobombax ellipticum. Jsem velmi zvědavá na názor ostatních.

ukulele*

Pseudobombax ellipticum foto z netu, to mi tu předešlou rostlinu moc nepřipomíná...

doplněno 04.02.10 13:07:

nějaké čudo se děje, fotka fuč...?

papene*

:(To se mě taky stává.Ale při psaní odpovědi tu vaší kytku vidím.Tak tomu nerozumím..*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]