Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už jste stříkali ovocné stromy?

Od: vaha odpovědí: 6 změna:

Už jste stříkali ovocné stromy. Kombinujete postřiky proti plísním s postřiky proti škůdci? Jak zlikvidovat lišejník na větvích ovocných stromů? Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

2x

Postřik proti plisní a škudcům se nekombinuje protože se může navzájem učinky neutralizovat .Proti plísním se stříká ted proti škudcům zhruba sa měsíc

limetka*
hodnocení

2x

Lišejník odrbejte kartáčem "kořínkáčem"(rejžákem). Postřik se v předjaří dělá proti přezimujícím škůdcům (použijte například Oleoekol). A ještě je na něj brzy, dělá se v momentě, kdy se pupeny začnou trochu jakoby vytahovat, narůstat, ale ještě tam nejsou lístečky.

lidus*

Škoda limetko, že jsem to nečetla včera, minulý týden na chalupě můj aktivní muž stromy ostříhal a včera večer volal, že má i postřik proti přezimujícím škůdcům (právě ten Oleoekol) již hotov. Naštěstí se mi podařilo ho zastavit ve stříkání Rondapu na vydlážděném dvoře, bohužel nepochopil, že ten postřik nepůsobí když tráva není zelená.

limetka*

No jo, Liduš, když on asi stejně jako my všichni už " čekal jaro a zatím přišel mráz... " Loni jsme měli už zasazené brambory, letos koukáme na "ladovskou zimu" a nadáváme jak špačci. Tohle jsme fakt nečekali *plac*kde jen je to sluníčko?

hodnocení

0x

Nestříkám, lišejník mi nevadí, jablek mám každoročně dost.

michalov*
hodnocení

0x

Stříká se v době,kdy jsou pupeny narašené na tzv. "myší ouško". To jest,když vykukují špišky listů. Někde na nethu se nechá určitě najít obrázek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]