Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Mám Juku už cca 10 let, vždy měla pěkné, lesklé, krásně zelené listy a teď skoro tři měsíce listy uvadají. Na listech se objeví hnědo žluté skvrny, kt. se rozšiřují podél listů, list uvadne a já ho pak odstřihnu,(list vypadá suše, některé si i malinko skroutí)dnes jsem jich ustřichla 12. Rostlinu mám na jižní straně u balk.dveří, není u topení.Teplota je cca 20C. Zprvu dle rad jsem ji ošetřovala lihem-nepomohlo. pak Dithane-nepomohlo, pak Biool, taky ne. Tak nevím jak dál.Nechtěla bych o ni přijít...Děkuji za radu PS: chtěla bych přidat foto, ale nevím jak :o(
Toto často způsobuje přelití , v době klidu ,což je zhruba od září ji prospěje chladnější místnost okolo 15st ,s opravdu mírnou zálivkou. Jinak pokud ji pěstujete v teplé místnosti ,je dobré ji 2x do týdne rosit ,aby ji nenapadali škůdci . Listy oberte, bez milosti /je možné že z přílišné zálivky a průvanu/u dveří/ ty listy napadla plíseň. Přestěhujte ji ať má klidnou polohu a chladnější místo,ale ne ve tmě.
Tento problém byl s Jukou i u nás,ale nepoužili jsme žádnou chemii. Prostě jsme přesadili Juku do větší nádoby s ořezanými,nevhodnými kořeny a Juka roste jedna radost. Máme ji v obýváku směrovaným na jih,teplota v rozmezí 20/24 stupňů.
Pokud jste ji už dlouho nepřesazovala,učiňte tak a uvidíte.
Můžu se zeptat, jestli ji pravidelně rosíte? Je těžké se v něčem vyznat, když v každé literatuře píšou něco jiného... Děkuji
Dobrý den.Já mám Juku vysokou cca 170cm,rosím ji pravidelně kažou sobotu.Už jsem si to zavedla jako rituál.Prostě ji každou sobotu pořádně postříkám rozprašovačem a když už jsem v tom vezmu i jiné rostliny,které to mají rády (kapradiny, ibišek,chamadeora aj).Dělá jí to dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.