Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spravne pecovat o tuto rostlinu

Od: antoninka* odpovědí: 6 změna:

Dobry den,

zadam o pomoc. O jakou rostlinu se presne jedna a jak o ni spravne pecovat? Moc dekuji. Kdyz jsem ji dostala, byla fakt krasna! Ted vsak vypada takto bidne.. chci to napravit. Moc dekuji za pomoc.

Antoninka

Jak spravne pecovat o tuto rostlinu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

3x

Je to brambořík. Více info : garten.cz/...

lm®
hodnocení

3x

Dobrý den.

Podle mne se jedná o cyklamen neboli česky brambořík.Rostlinka chce chladno ,tak 15-15 C,světlo.Pěstuje se většinou do odkvětu a pak už ne.Ale můžete se pokusit ji i po té zachovat.Po odkvětu se má méně zalévat až zatáhne a shodí všechny listy,pak se má hlíza ulopžit do větraného sklepa a znovu zasadit až koncem léta - tolik teorie.;)

Sama jsem si ji také koupila zrovna minulý týden,abych si trochu zpříjemnila tu letošní krutou zimu.Toto jsem se dočetla.Ještě Vám sem dám odkaz na pěstování od odborníků a dál už se můžeme jen modlit,aby nám oběma dlouho a hezky kvetly. *modla* rostliny.net/...

doplněno 24.01.10 22:29:

10-15 st.C

pt®

Je to brambořík a je moc krísný, PT /stařenka/

kytka*
hodnocení

0x

Brambořík ,má rád chladnější místnost kolem15-18st pak hrozně dlouho kvete,zalévejte do misky. Pěstuji bramboříky.,po odkvětu /listy pomalu žloutnou až zůstane jen hlíza .Květník pak dám třeba do garáže ,sklepa ,nebo prostě někam do chladna . Po zmrzlících koncem května vynesu květníky ven a pomalu začnu zalévat. /pozor do stínu-pod strom/ a on se Vám odvděčí za to ,že jste si ho nevšímala tím ,že začne obrážet vyrostou poupátka a začnou růst listy. Nechávám je letnit pokud to jde a s podzimem je přenesu domů, kvetou většinou ještě nyní.Horší situace, pokud bydlíte v paneláku. To většinou je všude teplo. Ale zkuste po odkvětu zabalit květník do novin a dát ho na tmavé místo,spíž,komora a až se oteplí třeba na balkon.Pokud je ale ze semene ,tak po odkvětu už nemá cenu ho dál pěstovat,to snadno poznáte jestli stonky a květy vyrůstají z hlízky nebo jen ze zeminy.Ať Vám dělá dlouho radost.Zasílám foto začínají kvést.

Jak spravne pecovat o tuto rostlinu #2

jozef111*
hodnocení

0x

Nevím, jestli bude se mnou někdo souhlasit, ale teorie je jedna věc a příroda je druhá věc. Mám cyklámen již 6 let -opravdu ten stejný! Když měl porvé malé listy a květů jen poskrovnu, ostříhal jsem všechno zelené i nezelené a vyjmul hlízu z květináče. Očistíl od zeminy a nechal 2 dny odpočinout na vzduchu. Potom jsem jí zasadil do stejného květináče ale do nové zeminy. Během pár dnů vyrazilo pár malých lístků, které zanedlouho dorostly velikosti dlaně. Květy nedaly na sebe dlouho čekat. Kolik jich najednou kvete - třeba zrovna teď, ani nevím, je jich hodně. Za těch 6 let jsem měnil zeminu asi 3 krát. Posledně jsem musel použít i o trochu větší nádobu, protože hlíza se nevejde ani do dlaní - má průměr asi 12 cm. Zálévám jí pouze zvrchu - chlastá jako duha. Z misky si vodu neumí nasávat. Přikládám obrázek, jak vypadá teď - trochu povadle, dva dny jsem na něj zapoměl s vodou. Ale uprostřed je alespoň vidět násadu nových poupat.

jozef111*
hodnocení

0x

Podařilo se

doplněno 25.01.10 17:50:

nepodařilo, nějak se tomu obrázku nechce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]