Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
doma mi vyrostla tato květina, a nevím co to je.
Můžete mi prosím poradit?
Předem děkuji za odpovědi.
doplněno 24.01.10 14:37:bla bůa
doplněno 24.01.10 14:40:Nevím proč mi tam ti idioti nezveřejnili fotku... Upravit tu otázku nemůžu, smazat jí taky nemůžu... Bože tohle je ale server...
je to jeden z mnoha druhů KALONCHOE ,na okraji listů vyrůstají malé sazeničky ,které při pádu do květníků rychle zakořeňují a tvoří nové rostlinky. Je vidět,že ji dobře opečováváte,že Vám i vykvetla .V zimě mají raději slabou zálivku,jen aby zemina úplně nevyschla Jinak má ráda slunečné místo ,její listy se pak pěkně vybarví. Z jara ji začněte hnojit 2x měsíšně standartním tekutým hnojivem na pokojové ¨květiny.
Je to divné na chvíli se mi zobrazila ,měla jsem asi štěstí.Ať Vám pěkně roste ,až odkvete ,tak stvol seřízněte.
Je to opravdu Kalanchoe (tato zřejmě porphyrocalyx), česky Kolopejka. Její pěstování je opravdu jednoduché, komu nevykvete, ať se nevěnuje kytkám. Nyní, v zimě, ji nechte spíš v chladnějším prostředí (10 - 15°C) , nezalévat. V tuto dobu se vytváří poupata. Vaše rostlina vykazuje známky občasného přelití, což vede k jejímu vytahování. Pokud hnojíte, tak snad jen během kvetení ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.