Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké květiny zvolit?

Od: binka* odpovědí: 12 změna:

Prosím všechny kytkomilce - ale i ostatní - o radu.

Děti ve škole připravují dárek na Den matek, letos je to tuším 9.května. Připraví ozdobný květináček a chtěly by do něj nějakou pěknou kytičku. Dá se do té doby nějaká vypěstovat ze semínka,aby kvetla? Je na to zhruba 14 týdnů ...

Cibuloviny už budou zřejmě odkvetlé, pokojovky nekvetou ... jediné, co mne napadlo, je Coleus, okrasná kopřiva.

Samozřejmě je možné něco koupit, ale květináčky stály 9,-Kč/kus, tak aby zase cena kytky nebyla mnohonásobně vyšší. Tady je primární ten ozdobený květináč, ale zase bez kytičky to není ono...

Prosím, napadne-li vás nějaká kytička, budu ráda. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Já jsem jdu zalobbovat ve prospěch mé oblíbené trávničky, stojí okolo dvacky a vypadá velmi něžně.

doplněno 22.01.10 17:03:

Jo ale vy jste chtěla od semínka, to je horší, letničky většinou kvetou až tak v červnu, červenci :(

Jaké květiny zvolit?
binka*
hodnocení

To je moc pěkné, copak to je?

Když to spočítám, dětí je 40, takže osm stovek ... no nevím, zda na to ve škole přistoupí, když za květináče dali jen 360,-

Měla jsem na mysli spíš nějaké osivo, za to dám stovku a s kytkami se popiplám. Tady je velký problém ten brzký termín ...ale přesto děkuji.

dejavu*

A tatínkové by je dvackou na bohulibé účely nevycpali, že by si to každé zaplatilo? Je to trávnička, armeria garten.cz/...

doplněno 22.01.10 17:12:

Když mi tak letí hlavou, co my musíme všechno kupovat, kolik výdajů je s učebnicemi, výlety, výstavami a dokonce jsme teď na výtvarku museli platit i nahý model :-D pro děcka :) , za chvíli se děsím, že budou chtít platit i striptéra z dortu. Tak proti tomu nějaké kvítko je nic. :)

doplněno 22.01.10 17:13:

Já se ale ještě poptám tchýně, ona je na ty letničky, tak jí třeba něco napadne, zadám jí to jako bojový úkol, je skvělá, bude jí to bavit, po zahradě se jí už teď stýská. *slunce*

binka*
hodnocení

No vidíte, to je asi nenapadlo /mne taky ne/ *hi*

Můžu to zkusit ve škole nadhodit a uvidíme, jak rychle mne poženou ...*smich*

binka*
hodnocení

To by jste byla moc hodná, díky!

doplněno 22.01.10 17:39:

Dejavu, možná jsem na něco přišla. V chytré knížce jsem našla Hvozdík čínský - výška cca 15cm. "Pěstování ze semen není nijak obtížné, za 2 až 3 měsíce po výsevu rostliny vykvétají."

Takže hurá do květinářství shánět semínka!

Nicméně další rady jen vítám.

paja*
hodnocení

2x

Ještě mě napadla Lichořeřišnice, rychle roste a jde skoro s růstem na květ. Semena se teď už určitě dají sehnat.

sebod*
hodnocení

1x

Ta pažitka je super. S těmi letničkami to nemusí dopadnout dobře. Ale co takhle do tý pažitky napíchat špejle a na nich papírové květy. Já něco podobného dostala od vnučky a je to krásný.

kytka*

A nebo sluníčka na špejli . To už záleží co děti napadne.

qtw
hodnocení

0x

mrkněte sem week.cz/...

kytka*
hodnocení

0x

Binko, možná se mému nápadu zasmějete ,možná řeknete ,že jo to blbost. No nevadí jdem do toho.

Kupte semínka pažitky ,jistě jí mají v květinářství nebo drogeriiích dost.Děti ať zasijí pěkně hustě , ať je pěkně plný květník a každé děcko dá mamince květináček vitamínů pro celou rodinu a vlastnoručně vypěstovaných.

binka*
hodnocení

Kytko, to ale není vůbec špatný nápad! Naprosto mne to nadchlo! Koneckonců, i ta pažitka pěkně kvete .

Děkuji! *hej*

kytka*

No vidíte ,*tuc* ještě se děti naučí jíst vitamíny ,protože když si to sami vypěstují ,je to něco úúúúúúúúúúúúúúúplně jiného,než ,kdyby maminka pažitku koupila .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]