Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
cca pred 2 tyzdnami som dostala tento maly, mily sukulent, bohzal neviem co je to za druh, okrem toho mi zacal akosi odchadzat, mam ho pod oknom a snad som ho nezalievala vela...Ale je cely nejaky mekoucky a mam pocit, ze mozno aj zahniva, ako ho mam zachranit?
Okrem toho mi v strede odpadla nejaka bobulka ktora mala vnutri nejake semienka(tie som si pre istotu nechala)
Přesně jak radí Strejc, dejte ho na okno ,ať má i sluníčko a nezalévejte -proto zahnívá,není to běžná květina .. V tomto období si žádá naprostý klid ,co uschne ,nechte být až to odpadne .Možná by mu prospělo vyměnit zeminu ,kupte si na sukulenty /prodává se 5kg už namíchná/ prospěje mu to .Jestli tedy má přemokřenou zeminu.
tak...asi som dopestovala, spravila som vsetko aby som ju zachranila ale nic...je mozne, ze cestou z obchodu zmrzla? mne ju totiz venoval priatel, ktory sa rastlinam ani trochu nerozumie, len ma chcel potesit...kamienok sa mi scvrkol na tretinu povodnej velkosti, zemina je ale uz sucha, ani som ho radsej nepolievala od vtedy...ale asi je uz koniec, vsak? necham si ho km to nebude stopercentne iste, ale nedavam mu velku nadej..
Tak, dnes som ho uz musela vyhodit, lebo uz zacal dokonca aj tak zvlastne zapachat, a bolo mi jasne, ze sa z toho uz nedostane. Je mi to luto, ale radsej uz takyto kamienok nechcem, aby som aj ten nezbedacila. Mne len tchynin jazyk alebo splhavnik :D
luciferka- mě rostou všechny kytičky ale tchynin jazyk ne :D, je to zajímavé nelíbí se mu u mne
mozno mate doma prilis idealne podmienky , z vlastnej skusenosti viem, ze tato rastlinka miluje, ked ju trapite, mi ju mame v predsieni, a velakrat som ju zabudla poliat, tak som si povedala, ze ju dam do izby k ostatnym, ale tam pri pravidelnej zalievke a dobrom svetle mi skoro cela odisla, tak je naspat na samotke a tam rastie ako diva
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.