Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená setí do hnízd?

Od: binka* odpovědí: 4 změna:

Koupila jsem nové osivo okurky salátovky a na obale je uvedeno, že se vysévá do hnízd po 2-3 kusech. Co to znamená? Mám dát semínka blíž k sobě a pak vyjednotit jen na jedno, není to zbytečné, když pokaždé vzejdou všechna? U okurky nemám se setím problém.

Děkuji všem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Dnešní odrůdy jsou natolik vyšlechtěné,že při dodržení určitých podmínek vzejdou všechna semena.Do hnízd znamená vytvořit určitou síť výsadbových hnízd ve sponu na př.40 x 40 cm a do nich vyset semínka.Ovšem mnohem lepší je,vyset semínka do samostatných kontejnerků a po vzejítí je pěstovat pod folií nebo v pařeništi,až mají dva lístky tak je po jednom sázet s balem do hnízd.

JABRAKA

binka*
hodnocení

Děkuji všem za rady!*palec*

lidus*
hodnocení

2x

Přesně tak jak popisujete.To vám závidím, mě nikdy ještě všechna semínka nevzešla.

kytka*
hodnocení

0x

Binko ,vysejte semena jak píšete,ale já bych je nejednotila ,proč?Okurka si vytvoří šlahouny ,můžete je pěstovat na síti a budete mít aspoň vetší úrodu. Mě také málokdy vzejdou všechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]