Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název květiny

Od: robca* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, poradíte s názvem pokojové kytky. Lístky se přes den otevírají jak na fotce a přes noc jsou sevřené

Název květiny

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Jěště by to chtělo to foto...;)

doplněno 18.01.10 17:22:

Pardon,omlouvám mě se ta fotka nezobrazila...*zed*

kytka*
hodnocení

0x

Je to OXALIS- šťavel- mám jich několik ,jsou typické právě tím co píšete večer se lístky zavírají. Množím je dělením /vyklopím z květníku ,rozříznu nožem celý bal i se zeminou /,do nových květníků přisypu zeminu a už to frčí dál .Letos jsem jich namnožila 6 krásných. Rozdala ,kamarádky je opět dělí na další sazenice.Byly obalené květy ,nyní prodělávají ty starší ,zimní pauzu. odkvetly a zatahují, ale na jaře zase vyraší. Jestli Vám budou usychat lístky ,nic to nevadí ,nechte je odpočinout a oni zase bohatě obrazí, Nesmí vyschnout.

robca*
hodnocení

Děkuji za identifikaci. A teda teď přes zimu se nemá zalévat, aby se zatáhla a na jaře zalít aby obrostla? Děkuji

hodnocení

0x

Šťavel se zalévá přes zimu mírně, a v létě hodně, většinou zasychají listy, ale na jaře zas vyraší.Já je mívám přes léto venku na severní straně, a je nádherný, kvete drobnými kvítky, a dobře se množí, jak psala Kytka.Ještě je v zeleno hnědé barvě, je to trošku jiný druh, ale pěstuje se stejně.Vděčná kytička.

kytka*
hodnocení

0x

Ještě jsem Vám pro představu vyfotila oxalisy ,mají pár kvítků/to pro představu/ jak Vám vykvetou . Jsou to mladé sazeničky .Tak jen abyste se měla nač těšit, až Vám vykvetou ,mě dělají radost po většinu roku.*tuc*

Název květiny #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]