Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradíte s názvem pokojové kytky. Lístky se přes den otevírají jak na fotce a přes noc jsou sevřené
Je to OXALIS- šťavel- mám jich několik ,jsou typické právě tím co píšete večer se lístky zavírají. Množím je dělením /vyklopím z květníku ,rozříznu nožem celý bal i se zeminou /,do nových květníků přisypu zeminu a už to frčí dál .Letos jsem jich namnožila 6 krásných. Rozdala ,kamarádky je opět dělí na další sazenice.Byly obalené květy ,nyní prodělávají ty starší ,zimní pauzu. odkvetly a zatahují, ale na jaře zase vyraší. Jestli Vám budou usychat lístky ,nic to nevadí ,nechte je odpočinout a oni zase bohatě obrazí, Nesmí vyschnout.
Šťavel se zalévá přes zimu mírně, a v létě hodně, většinou zasychají listy, ale na jaře zas vyraší.Já je mívám přes léto venku na severní straně, a je nádherný, kvete drobnými kvítky, a dobře se množí, jak psala Kytka.Ještě je v zeleno hnědé barvě, je to trošku jiný druh, ale pěstuje se stejně.Vděčná kytička.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.