Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balkonove jahody

Od: lenka* odpovědí: 6 změna:

Nedaří se mi pěstování balkonových jahod. Jen tak živoří a vůbec neplodí. Mam je na balkone. Co s tím?

Díky Lenka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dulezite je, aby mely hodne slunicka, dostatek zalivky. První dva mesice hlavne rostou listy a slahnouny. Az tak kolem koncem cervna mi zacaly nakvetat. Mozna to bylo tim, ze jsem je mel první rok.
lenka*
Jak je mám přezimovat?
ja*
Slahouny by se mely ostrihat, ale listy nechat. Cely truhlik nebo kvetinac dat bud do zahonu a zakryt chvojim nebo dat na balkone truhlik ke stene a pod nej polystyren
jerry*
Podle mne by bylo lepsi prechovavat ne na balkone , ale na chladnejsim miste, kde se netopi. Je mi jasne ze v byte je to komplikovanejsi, nez v dome...
tahy*
Jahody jako takové. Samozřejmě víš, že rostliny jako každý živočich na naší planetě potřebuje zcela optimální podmínky ke svému životu. Je samozřejmě možné žít v minimálních podmínkách pro život i v maximálních. V tomto případě se ovšem jedná o rostliny zcela specializované. Jahody z čeledi Rosaceae zvané též Fragaria Vesca jsou zcela u nás klasicky rozšířenou plodinou. Problémy s pěstováním vzásadě vyplívají z ne zcela přesně dodržených obecných zásad, které zajišťují rostlinám příznivé podmínky k jejich životu. V zásadě se může jednat o tyto faktory: Je samozřejmě jasné, že rostliny potřebují dostatek sluneční energie. Ta je jakýmsi motorem fotosyntézy, tedy konkrétně foton aktivující fotosystém a následně i další sled reakcí při kterých vzniká energie. Tato energie je následně vázána ve formě ATP. Je to zásobárna energie. Vzásadě lze za takovou zásobárnu také chápat i acethyl Koenzym A. Tato energie je pak využívána rostlinou pro životní pochody a to pro všechny. Tedy pro růst a také tedy logicky i v období pohlavní zralosti, kdy vznikají plody. Tedy cíl tvého snažení. Další faktor,může negativně působit na tvou"úrodu"je nedostatek některých důležitých prvků v půdě. V zásadě jsou tyto prvky přijímány zejména kořenovým systémem ve formě různých iontů. Jde o to zajistit všechny pro rostlinu nezbytné ionty. Napíši ti zde jen několik těch opravdu nezbytných. C stavební prvek všech organismů stejně jako H HNO3 P S atd..mikrobiogenních Mo, Co, Fe... snaž se obsáhnout je všechny. Samozřejmě faktorů může být mnoho. Lze je hledat již v samém počátku. Už semema mohou mít nekvalitní opladí a tudíž klíčení nemusí být umožněno. Je toho mnoho, co bych mohl napsat...

tilka
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nevím, na jakou světovou stranu máš obrácený balkon, ale v prvé řadě bych vyzkoušela přesadit do samozavlažovacích truhlíků nebo květináčů /hlasuji pro systém Lebiš/, jestli to není tím, že nemají dostatečné množství vláhy. Mám balkón na jih a vím, jak je to žížnivá sv.strana.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]