Dulezite je, aby mely hodne slunicka, dostatek zalivky. První dva mesice hlavne rostou listy a slahnouny. Az tak kolem koncem cervna mi zacaly nakvetat. Mozna to bylo tim, ze jsem je mel první rok.
Slahouny by se mely ostrihat, ale listy nechat. Cely truhlik nebo kvetinac dat bud do zahonu a zakryt chvojim nebo dat na balkone truhlik ke stene a pod nej polystyren
Podle mne by bylo lepsi prechovavat ne na balkone , ale na chladnejsim miste, kde se netopi. Je mi jasne ze v byte je to komplikovanejsi, nez v dome...
Jahody jako takové. Samozřejmě víš, že rostliny jako každý živočich na naší planetě potřebuje zcela optimální podmínky ke svému životu. Je samozřejmě možné žít v minimálních podmínkách pro život i v maximálních. V tomto případě se ovšem jedná o rostliny zcela specializované. Jahody z čeledi Rosaceae zvané též Fragaria Vesca jsou zcela u nás klasicky rozšířenou plodinou. Problémy s pěstováním vzásadě vyplívají z ne zcela přesně dodržených obecných zásad, které zajišťují rostlinám příznivé podmínky k jejich životu. V zásadě se může jednat o tyto faktory: Je samozřejmě jasné, že rostliny potřebují dostatek sluneční energie. Ta je jakýmsi motorem fotosyntézy, tedy konkrétně foton aktivující fotosystém a následně i další sled reakcí při kterých vzniká energie. Tato energie je následně vázána ve formě ATP. Je to zásobárna energie. Vzásadě lze za takovou zásobárnu také chápat i acethyl Koenzym A. Tato energie je pak využívána rostlinou pro životní pochody a to pro všechny. Tedy pro růst a také tedy logicky i v období pohlavní zralosti, kdy vznikají plody. Tedy cíl tvého snažení. Další faktor,může negativně působit na tvou"úrodu"je nedostatek některých důležitých prvků v půdě. V zásadě jsou tyto prvky přijímány zejména kořenovým systémem ve formě různých iontů. Jde o to zajistit všechny pro rostlinu nezbytné ionty. Napíši ti zde jen několik těch opravdu nezbytných. C stavební prvek všech organismů stejně jako H HNO3 P S atd..mikrobiogenních Mo, Co, Fe... snaž se obsáhnout je všechny. Samozřejmě faktorů může být mnoho. Lze je hledat již v samém počátku. Už semema mohou mít nekvalitní opladí a tudíž klíčení nemusí být umožněno. Je toho mnoho, co bych mohl napsat...
Nevím, na jakou světovou stranu máš obrácený balkon, ale v prvé řadě bych vyzkoušela přesadit do samozavlažovacích truhlíků nebo květináčů /hlasuji pro systém Lebiš/, jestli to není tím, že nemají dostatečné množství vláhy. Mám balkón na jih a vím, jak je to žížnivá sv.strana.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.