Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záchrana neznámé rostliny - listy opadávají

Od: lucca* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

mám od jara tuhle rostlinu. Přes léto byla na velmi slunečné terase. Bohužel si už nemůžu vzpomenout, co je to zač. Nějaký fikus? Nekvete, má tvrdší krásně tmavě zelené listy (teď už ne). Od té doby, co jsem ji na zimu uklidila na chodbu to s ní jde s kopce. Listy jsou úplně suché a opadávají. Jak pravidelnou by měla mít zálivku? Mohu ji ještě nějak zachránit? Na chodbě má světlo (je nad ní velké okno) ale možná tam není moc teplo.

Díky za všechny rady, nebo aspoň za pomoc s určením rostliny.

Záchrana neznámé rostliny - listy opadávají

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi to pro ni byl velký teplotní šok...Zkusila bych sestřihat, nechat na chodbě, ale skoro nezalívat, třeba jako fuchsie, ty také ostříhám, dám do sklepa do chladna.Možná tam má i průvan, proto reaguje shozením listů.Ostřihala bych, na jaře začala trochu zalívat a jak to půjde zpět na terasu, přihnojit, případně přesadit a buď obroste nebo ne.Jméno bohužel nevím, trochu mě to připomíná přerostlou azalku, ale píšete, že nekvete, tak nevím, on to někdo určitě zjistí a poradí...

binka*

Jo jo, taky mi to připomíná azalku a to řádně zbědovanou. Ono jestli byla v létě na plném slunci - to azalky nemají rády.

Kvetla někdy, nebo jste ji dostala už nekvetoucí? Každopádně se přikláním k názorům Atramy.

sebod*
hodnocení

0x

není to náhodou ptačí zob?

jabraka*
hodnocení

0x

Vypadá to na Ficus Benjamina ten touží po sluníčku a v panelákovém bytě zalévání,ale ne přelití,nebo stání ve vodě,Přes zimu raději chladnou a světlou místnost.

JABRAA

doplněno 18.01.10 00:27:

ještě bych dodal,fikus je to tehdy,když řízneš do listu,tak teče mléko.

JB

limetka*
hodnocení

0x

Myslím, že je to Gardenie a že už ji v tomto stadiu nezachráníte - chce zalévat měkkou vodou, nepřemokřit ani nevyschnout, ale ať jsem s ní dělala, co jsem dělala, nakonec mi vždy také uhynula - jedině pomohlo nařízkovat a mladé rostliny pak v pohodě i kvetly (silně vonnými bílými květy - opravdu trochu připomíná azalku). Jen nikdy nekvetly tolik, jako ty z obchodu - ty jsou totiž "napumpovány" rostlinnými hormony na tvorbu maximálního počtu poupat - jenže pak je ta rostlina vysílená a je možné, že proto teď vypadá takhle jako na vašem snímku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]