Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se opyluje citronovník v zimě

Od: aba* odpovědí: 3 změna:

Před dvěma lety jsem zakoupila citronovník s tím, že si vypěstuji své citrony. Pěkně se rozkošatěl ale stále nekvetl. Radila jsem se u prodávajícího a bylo mě sděleno, že asi nemá dostatečný vegetační klid. Přes léto bývá na balkoně a v zimě doma, kde je teplo. Tak jsem ho dala letos začátkem října do domu, ale do chladna a v polovině prosince jsem jej vrátila do obývaných místností, čili teplých a výsledek se dostavil - mezi vánočnimi svátky se objevily první poupátka a zdá se že ještě přibudou. Ovšem teď přemýšlím , jak se květy o p y l u j í , jestli to mám udělat štětečkem, nebo to není třeba / hmyz v zimě není /. Budu velmi ráda, jestli má někdo s tímto zkušenost a poradí mě, za což předem děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

2x

v zimě opylujeme buď štětečkem, nebo vatovou tyčinkou...

papene*

Opylení je většinou na vás
Myslete také na opylení květů. Zvládnete to bez problémů sami, například jemným štětečkem. Takovéto ruční opylení není nutné pouze u druhů tvořících plody bez opylení, jako je tomu například u některých druhů mandarinek, pomerančů nebo grepů.
Po oplození je většinou nutné provést redukci nasazených plodů. V našich podmínkách se nedoporučuje překračovat v bytě poměr 1:20, to znamená jeden plod na dvacet listů.
hobby.idnes.cz/...

limetka*
hodnocení

0x

Ano, nejlépe štětečkem nebo je i možné některé kvítky odlomit a tyčinkami poťukat na blizny ostatních květů.

doplněno 20.01.10 12:58:

My zase takto pěstujeme mandarinky a je pravda, že nejvíce kvetou na konci zimy. A jsou strašně dobréééé, ty z obchodu se jim vůbec nevyrovnají.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]