Nejste přihlášen/a.
Mám dva břečťany,jeden mi už úplně opadal a druhý také začíná,bojím se,že přijdu i o něj.Můžu ho ještě nějak zachránit?Zatím ho obden rosím a udržuji vlhkou zeminu.Děkuji za radu.Gabča
Není sice patrné, o který druh břečťanu se jedná, ale asi je vaší rostlině horko. V tuto dobu by jí stačilo okolo 10°C s mírnou zálivkou. Umístit na světlém (ne slunném) místě...
doplněno 02.01.10 13:54:Pokud jej tedy máte v chladném pokoji, snižte zálivku a neroste!
Děkuji za brzkou odpověď.Nevím přesně jaký druh břečťanu mám.Ale ten co mi opadává má maličké listy.Jináč v pokoji,kde ho mám netopíme,takže by mu horko být nemělo,ale můžu to zkusit a dát ji do místnosti,kde je míň stupňů.
Břečťan nechce moc vlhko,by naopak spíše snese pár dní suca než přelitií.Nejšťastnější je v létě venku v polostínu na vzduchu.Já jich pár taky zahubila nadměrnou péčí a zaléváním.Teď mám dva na schodišti,jde na něj světlo ze střešního okna.Taky ta péče je taková,že když na ně vzpomenu tak je zaleji a jsou nádherné.Tak asi tak.Lenka
mnozí si myslí,že břešťan je nenáročný,ale není to pravda. Nemá rád přelití ,spíš snese ,když na něj jakoby zapomenete a zalijete jen občas. Dejte ho do chladu a zkuste přistříhnout výhony , protože,jestli,že necháte dlohé holé výhony bude se vysilovat ,když bude chlít obrůst a pochvalte ho, řekněte mu snaž se . Kytky mají rády ,když na ně mluvíte. Mám to tady jako ozdravovnu v chodbě stojan,kam dávám kytičky které z jakéhokoli důvodu nerostou jak mají . Nejprve jim dám první pomoc /někdy přesadit, jindy ostříhat , některá nesnáší teplo/ Nelze mít všechny květiny ,kde se náým to líbí,každá chce jiné stanoviště a pak se jí daří. Myslím,že jste břečťan přelila ,zkuste jej vyklepnou a podívat se na kořeny? a co uvidíte to je problém ,asi zahnívají -mám pravdu? Dejte mu novou zem a NE velký květník ,zalijte málo a uvidíte. Držím pěsti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.