Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadavaji listy na Dracene Marginate

Od: mila2mila* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

prosim vas o radu.

Vlistopadu jsem dostala 2 krasne velke draceny.Byly v poradku,ale posledni tyden mi z nich opadavaji listy.Zhruba asi 10 listu kazdy den z jedne.Zalivam je porad stejne,jednou tydne asi litr vody,mam je ve velkych kvetinacich.

Padaji mi i nove krasne listy.Kazda dracena ma jeste 3 male trsy,ale 2 z nich uz jsou mrtve-na kazde jedne.Vypada to,jakoby je nekdo ulamoval,ale opadavaji samy.

Nejsem moc velky odbornik na pestovani,na internetu jsem cetla,ze maji rady vlhke a ne primo slunecne prostredi.

Jednu mam na chodbe a jednu vloznici.Doma mam kolem 20ti stupnu celsia.

Na te,co mam v loznici,mi uz i hnednou konecky listu.Prosim poradte mi co delat,mam pocit ze jeste tydnen a zhynou obe-vypadaji jim vsechny listy:(

Dekuji vsem za radu

Petra

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím, že ji hodně přelíváte.V 20 stupních chce jenom trošku zalévat, hlavně v zimě, když má vegetační klid.Zkuste nechat vyschnout, odstraňujte opadávající listy a třeba se zbytek rostliny vzpamatuje...ale hlavně nepřelívejte, začnou hnít kořeny, a pak už ji nezachrání nic...

hodnocení

0x

Problém je v prostředí. Chodba i ložnice jsou prostory s proměnlivou teplotou i vlhkostí ovzduší. Navíc se domnívám, že rostlinu přeléváte. Chybí více informací...

binka*
hodnocení

0x

Jak velké jsou květináče? Dáváte do jednoho naráz litr vody? To je strašně moc, za chvíli ji utopíte!

kytka*
hodnocení

0x

mám tuto dracenu již několik let ,koupila jsem 2 květiny .Stále se mi zdálo,že pomalu rostou -proto jsem je přesadila do větších květníků.Po čase jsem ale zjistila,že jim to neprospívá, odpadávaly listy a květiny nebyly "zdravé". Napadlo mě ,že za to může jejich přesazení,nestihly totiž prokořenit,aby mohly zdárně růsst . Sesadila jsem je do jednoho květníku a nyní rostou pěkně a i líp vypadají -nemají holé podrosty. Zalévám je minimálně. Tyto draceny a draceny vůbec nepotřebují moc vody. Zkuste ji vyklopit z květináče a uvidíte jaké má kořeny ,myslím,že jí 100%škodí přelévání/jak ostatně píší a radí ostatní/Přesaďte ji nedávejte velký květináč a dejte novou zeminu .I když se nyní nemají květiny přesazovat ,myslím,že ji tím ale zachráníte .Zemina bude nejspíš tím přeléváním zkyslá. Prosím zachraňte ji .Jsou to velmi dekorativní rostliny bude Vám dělat radost mnoho let.

doplněno 30.12.09 10:16:

ještě chci dodat,že skutečně asi potřebují vyšší teplotu než udáváte u nás je 23-24 st. a jedenkrát týdně je dejte do vany a osprchujte je -mají to rádi.!

Opadavaji listy na Dracene Marginate

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]