Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popínavé keře - který na zimu neopadá

Od: qwert02010801* odpovědí: 8 změna:

existuje nějaká varianta rychlerostoucího keře, který ovšem na zimu neopadává?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Hlohyně (Pyracantha), jak píše Lidka je neopadavá, roste rychle, výborně kryje, pokud je použitá například jako živý plot, má jen jednu nevýhodu - velmi dlouhé, ostré trny, o které se nelze například při stříhání nepoškrábat. Snáší velmi dobře řez, dá se říct, že čím více li budete "mydlit", tím více obrazí a poroste. Někým zde zmíněný břečťan se potřebuje po něčem plazit, to není keř. Jinak samozřejmě neopadávají jehličnany a třeba takový Cypřišek Lawsonův roste poměrně rychle a je dost mohutný. Nevím, za jakým to potřebujete účelem...

lidka*
hodnocení

0x

Určitě se ozve nějaký opravdový odborník - já jsem našla tento keř, který je nejen rychlerostoucí, neopadavý a navíc užitečný. A ještě se mi tam objevoval zimostráz.

flora.snadno.eu/...

doplněno 28.12.09 16:54:

A ještě zde: profi-bazar.cz/...

ukulele*
hodnocení

0x

Doporučuji cesmínu, má spousty kultivarů, její větvičky ve váze a ve vazbách jsou nezničitelné...

kytka*

já mám cesmínu a není popínavá,je pravda ,že neopadává, je krásná-zdobná listem i plodem

doplněno 28.12.09 17:05:

neopadavý by byl nejlepší břečťan-hedera helix- nebo hedera hibernica . nebo lonicera .

raadek*
Vhodny je Brečťan, ale pozor, jeden druh je popinavy a druhy plazivy. R.

myse*
hodnocení

0x

hlohyně je poloplazivá, roste i bez opory, ale na zimu částečně opadá - ale ne úplně. Jo a pekelně píchá!

na plot - břečtan je dobrá volba ale bude trvat pár let, než ho poroste celý

co brslen? ten neroste taky moc rychle, ale neopadá a navíc je i v barevných kultivarech...

limetka*

Hm hm hm, z hlohyně mám dva živé ploty a neplazí se ani nepoloplazí ani trošku - ale pravda je, že ta s červenými bobulkami poněkud opadá na zimu, ta "obyčejná" s oranžovými neopadává.

borax*
06.01.10 10:04
hodnocení

0x

Skalník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]