Nejste přihlášen/a.
existuje nějaká varianta rychlerostoucího keře, který ovšem na zimu neopadává?
Hlohyně (Pyracantha), jak píše Lidka je neopadavá, roste rychle, výborně kryje, pokud je použitá například jako živý plot, má jen jednu nevýhodu - velmi dlouhé, ostré trny, o které se nelze například při stříhání nepoškrábat. Snáší velmi dobře řez, dá se říct, že čím více li budete "mydlit", tím více obrazí a poroste. Někým zde zmíněný břečťan se potřebuje po něčem plazit, to není keř. Jinak samozřejmě neopadávají jehličnany a třeba takový Cypřišek Lawsonův roste poměrně rychle a je dost mohutný. Nevím, za jakým to potřebujete účelem...
Určitě se ozve nějaký opravdový odborník - já jsem našla tento keř, který je nejen rychlerostoucí, neopadavý a navíc užitečný. A ještě se mi tam objevoval zimostráz.
doplněno 28.12.09 16:54:A ještě zde: profi-bazar.cz/...
Doporučuji cesmínu, má spousty kultivarů, její větvičky ve váze a ve vazbách jsou nezničitelné...
hlohyně je poloplazivá, roste i bez opory, ale na zimu částečně opadá - ale ne úplně. Jo a pekelně píchá!
na plot - břečtan je dobrá volba ale bude trvat pár let, než ho poroste celý
co brslen? ten neroste taky moc rychle, ale neopadá a navíc je i v barevných kultivarech...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.