Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alokazie na jaře vyraší?

Od: ecila* odpovědí: 3 změna:

je pravda že rostlina na zimu zatahuje a na jaře opět vyraší(otazník)Rostlinu mám rok,byla krásná ale zustal 1 list a ten už taky žloutne.Podmínky má takové jaké jsem vzčetla v odborné literatuře!Poradte,díky moc A

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Alokazie je stále zelená rostlina -musíte ji přihnojovat 1x za 14dní ,rosit listy -jinak zasychají a odpadávají. určitě není pravda,že na zimu zatahuje ,chyba je v pěstování. zadejte si do vyhledavače alokazie a pozorně si pročtěte jak na ni.

kytka*
hodnocení

0x

ještě listy rostliny jsou léčivé

Alokazie na jaře vyraší?

ludmila*
hodnocení

0x

Dobrý večer, ja mám s alokáziou podobné skúsenosti, ako uvádzate Vy. Rastlina sa mi začala postupne strácať, listy odumierali a kedˇ už uschol aj posledný, chcela som zvyšky zahodiť,ale objavila som v zemine akési hľuzky a tak som ich nechala v kvetináči a po niekoľkých týždňoch oddychu rastlina začala vyhánať nové výhonky.Takže v žiadnom pripade nevyhadzovať a počkatť,kým nazačne nanovo rásť. Ja si už len nepamätám, či tá pauza bola v zime. Teraz mám dve rastliny, jedna práve odpočíva a tá druhá veselo rastie a robí parádu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]