Nejste přihlášen/a.
Poradite mi nekdo prosim o jakou rostlinu se jedna na teto fotce? (omlouvam se za snizenou kvalitu, foceno telefonem)
Tato rostlina se jmenuje Plumeria rubra. Vlastním momentálně šest rostlinek ve stáří deseti měsíců. Sám netuším, jak ji pěstovat v našich podmínkách, protože je původem z Havaje. Také se dost často pěstuje v Indonésii, kde ji používají k vonným koupelím a jako ozdobné keře. Rostliny tam dosahovala velikosti až cca 3m. Tvar je spíše keřovitý ale jelikož rostlina obsahuje mléčnice, tak si myslím, že řezáním a tvarováním pomocí řezu by bylo spíše na škodu, ne-li na zahynutí.
Růst: Ze semene vyrostla silná sazenice, která měla dva mateční listy, které se držely až do vytvoření několika dalších listů normálního růstu( viz.: foto v úvodu dotazu ), které dosahovali velikosti cca 7cm. Tyto listy vydržely do příchodu zimy. Při zimování ztratila rostlina všechny listy a zůstal jen holý pahýl, který jak doufám na jaře zase obroste.
Tento druh je ke koupi na aukru v kolonce "dům a zahrada - semena a sazenice - semena" , kde jsem ho zakoupil. Bohužel ale nemohu doporučit tuto cestu k získání rostliny, protože semena zde zakoupená jsou dost často velmi nekvalitní a reklamace se neberou v potaz.
Mám také tuto rostlinku -nyní je už rostlina ,přivezla jsem si sazeničku z Kréty před 2 lety -přikládám foto. Tam jsem ji ulomila malý kousíček a nabrala do sáčku i trochu země až ji doma zasadím ,aby nedostala šok. Zem tam byla tož úplně červená ,řekla jsem si ,že by to asi nesnášela dobře ,kdybych ji doma zasadila do naší zeminy . Stále nerostla ,ale asi po půl roce začala pomalu vyrůstat. Přesadila jsem ji do většího květníku ,přidala zeminu normální a vidíte jak se ji u mě daří . Jen chce světlo,jinak barva listů bledne.Nyní už začnu dělat sazeničky ,protoýe ji dost lidí obdivuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.