Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávání pokojového smrčku

Od: vladka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,moc prosím o radu.Opadává mi pokojový smrček.Je vysoký cca 2 metry a už mám u něho pouze horní větve.Jednotlivé malé větvičky na velkých větvích opadávají ještě krásně zelené a až když je větev téměř holá,tak teprve pak začne žloutnout.Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co to je - pokojový smrček? Máte snad na mysli Blahočet (Araucaria)? Pokud ano, je problém v teplém a suchém prostředí. Rostlinu přemístěte do prostředí chladnějšího (5 - 10°C). Máte-li ji v teple, alespoň ji tedy roste vlažnou měkkou vodou. Opadané jehličí ale již stejně nedoroste.

papene*

limetka*
hodnocení

2x

Bude to tím teplem - měla jsem araucarii několikrát a vždy jsem ji takto "umořila", protože jsem neměla možnost jí dopřát to chladné prostředí.*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]