Nejste přihlášen/a.
Zdravim, muj Ficus cyathistipula ma jiz delsi dobu problemy se skudcem nebo nemoci, potreboval bych poradit jak ho vylecit.
Dekuji
Má dostatek světla? Nestojí v průvanu nebo jste ho nepřelila? Fíkusy to nesnášejí.
doplněno 20.11.09 16:04:Žloutnoucí listy nabo černé skvrny napovídají poškození kořenů chladným substrátem a přemokřením půdy, ev. nedostatkem živin.
Svetla ma dost, v pruvanu nestoji a pestuji ho hydroponicky, jinak stale rostou nove listy, ale ty jsou jiz poskozeny jak na fotce.
Něco podobného jsem měla taky, ty skvrny byly stříbrné a způsobovala to třásněnka. Jestli je to ona nevím, ale postříkala jsem to Mospilanem, je na široké spektrum škůdců - píší na lahvičče. No možná bude někdo přesnější...
No na te fotce to neni zas tak videt, ale rekl bych, ze je to do stribrna jak pisete, zkusim koupit na vase doporuceni a uvidim. Jeste by me zajimalo za jakou dobu se to po postriku zpravilo?Diky
Napadené listy už zůstaly škaredé, ale nové jsou jako nové . Postřik doporučují opakovat asi za pět dní.
No, nez to zacnete strikat, tak se podivejte, jestli tam nejakeho broucka mate, kdyz si najdete trasnenku na google v obrazcich, uvidite, ze je to takovy podlouhly broucek, pokud ho tam nemate, tak je zbytecne strikat, podle mne je to spis choroba korenu s naslednou houbovou slozkou nez trasnenka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.