Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostliny?

Od: tanique* odpovědí: 19 změna:

Zdravím, nevěděl by někdo, co je to za rostliny? Zůstaly mi v bytě po majitelce a nejsem si úplně jistá. Na první fotce je nejspíš Euphorbia leuconeura, na druhé taky rod Euphorbia, ale druh přesně nevím... A na třetí, to netuším! Poradí někdo? Díky moc!:)

Co je to za rostliny?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

handula*
hodnocení

3x

Myslím,že na třetím obrázku není dracena,ale druh krvokvětu, který když kvete,vytvoří takovou roztřepenou oranžovou kouli.

doplněno 25.11.09 11:11:

To bude asi tím,že nikdo z přispěvatelů není Václav Větvička.

doplněno 26.11.09 11:46:

Pátrala jsem a dopátrala na www.poradte.cz/ro/...

papene*

Přece není možné, že to nikdo nepozná na 100%?

doplněno 25.11.09 11:15:

To je ono.Pošlem to Béďovi Trávničkovi.:D

doplněno 26.11.09 11:52:

Šikulka!*hej*

A odpověď byla tak blízko.Gratuluji.*palec*

pepa87*

no, já bych se taky přiklonil k té dracéně (dračinci)

tanique*
hodnocení

Teda, tak to klobouk dolů, myslím, že teď už je doopravdy jasno, co to mám doma ;) Docela se už těším, až mi pokvete, snad se zadaří :D Díky!

binka*

To není krvokvět ani náhodou, ten má oválné listy. Navíc vyrůstá z cibule, hrábněte do zeminy a uvidíte, že tam žádná není. Máte skutečně dracenu.

papene*

*nevi*A jaká by to měla být dracena?Už jsem z toho jelen?*zed*

papene*
hodnocení

2x
pryšec trojúhlý
Euphorbia trigonaHaw.

ID: 6541
Původní název: fuji1 2559-600.jpg
Velikost 450x600 - 87104 bytů
Správce obrázku: Miroslav Deml
Kategorie: 1441
Založeno: 30.08.2005 18:59:48 - Uživatel Ondřej Zicha
URL: biolib.cz/...
Odkazová funkce: [[i:6541;Obrázek]], [[it:6541]] (thumbnail)

Kategorie: Euphorbiaceae

To by mohl být č.2

č.3?

tanique*
hodnocení

Díky za tip! Nad tím jsem taky přemýšlela, jen ta vrchní část rostliny je placatá a u E. trigona nee, tak nevím, ale možná na to má vliv stáří rostliny...

papene*

*palec*Není zač.Teď ještě najít číslo 3*cteni*

doplněno 18.11.09 21:15:

Nebyla by ještě nějaká jiná fotka kytky č.3?

borax*

Podle toho stonku, bych řekla asi nějaká dracena...

papene*

A co tato?Akorát starší.
DRACENA PLANT GREEN & WHITE X4 W/BASKET 4FT

doplněno 18.11.09 21:28:

DRACENA PLANT GREEN & WHITE X4 W/BASKET 4FT

doplněno 18.11.09 21:29:

Omluva:Nejde vložit*nevi*

jarma*
hodnocení

0x

Ahoj, mne tem prvý obrázok pripadá ako strieľajuca palma, ktorá má listy len hore, a pomedzi ne vystreľuje semienka. Počuť to v izbe, keď puká a vystreľuje ich. Len presný názov neviem*jasne*

xoxoxo
hodnocení

0x

U té třetí rostliny s velkou pravděpodobností jde opravdu o dracenu.

zadnice
hodnocení

0x

první rostlina Respektive rostlinky zdá se žče jde o gumovník ,mám doma také takový .

tanique*
hodnocení

Konečně posílám detailnější fotku třetí rostlinky, ale jak se tak dívám, nejspíš už to není potřeba!:) Vypadá to, že je to fakt dracena! Všem moc děkuju!;)

Co je to za rostliny? #2

longr
hodnocení

0x

To opravdu není není dracena.

Bude to nejspíš něco z čeledi araceae - áronovité, tam patří třeba známá difenbachie nebo alokázie.

lally*
hodnocení

0x

Ta první je zaručeně Euphorbia leukoneura - mám ji doma a mladé rostlinky vypadají stejně, druhá Euphorbia trigona a ta třetí s největší pravděpodobností ten krvokvět - Haemanthus Katarinae- ten má jasně červené květenství a úzké špičaté, na okrajích mírně zvlněné listy. Více se však pěstuje s bílým květenstvím, který má široké zakulacené listy. Ještě zkuste sáhnout do květnáče, měla by být vespod hlíza či cibule.

tanique*
hodnocení

Koukám, že s tou třetí kytkou to asi nebude tak jednoduché :D Nejblíž je podle mě ale handula! *palec* Taky mi to pořád vrtalo hlavou, tak jsem hledala a myslím, že mám Scadoxus (amarylkovité) - je to rod, který se vyčlenil právě z rodu Haemanthus a odlišuje se od něj hlavně listy (má je nedužnaté, delší, řapíkaté a po stranách lehce zvlněné, což by sedělo). Navíc jsem se dívala do zeminy a rostlina má doopravdy takovou menší hlízu, podobnou třeba hlíze mečíku.
Kdyžtak mrkněte, jak se vám to zdá ;) Dost se podobá třeba Scadoxus multiflorus ssp. katherinae

bulbsociety.org/...
doplněno 01.12.09 12:16:

Tak lally mě, jak vidím předběhla :) Hlavně, že jsme se ale shodly! Díky!

pepa87*
hodnocení

0x

jo tak asi to bude něco z toho, na internetu je to bída něco pořádnýho najít

Haemanthus multiflorus, Haemanthus tenuiflorus, Haemanthus katharinae

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]