Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nevěděl by někdo, co je to za rostliny? Zůstaly mi v bytě po majitelce a nejsem si úplně jistá. Na první fotce je nejspíš Euphorbia leuconeura, na druhé taky rod Euphorbia, ale druh přesně nevím... A na třetí, to netuším! Poradí někdo? Díky moc!
Myslím,že na třetím obrázku není dracena,ale druh krvokvětu, který když kvete,vytvoří takovou roztřepenou oranžovou kouli.
doplněno 25.11.09 11:11:To bude asi tím,že nikdo z přispěvatelů není Václav Větvička.
doplněno 26.11.09 11:46:Pátrala jsem a dopátrala na www.poradte.cz/ro/...
Přece není možné, že to nikdo nepozná na 100%?
doplněno 25.11.09 11:15:To je ono.Pošlem to Béďovi Trávničkovi.:D
doplněno 26.11.09 11:52:Šikulka!
A odpověď byla tak blízko.Gratuluji.
Teda, tak to klobouk dolů, myslím, že teď už je doopravdy jasno, co to mám doma Docela se už těším, až mi pokvete, snad se zadaří :D Díky!
To by mohl být č.2
č.3?
Díky za tip! Nad tím jsem taky přemýšlela, jen ta vrchní část rostliny je placatá a u E. trigona nee, tak nevím, ale možná na to má vliv stáří rostliny...
Není zač.Teď ještě najít číslo 3
Nebyla by ještě nějaká jiná fotka kytky č.3?
Ta první je zaručeně Euphorbia leukoneura - mám ji doma a mladé rostlinky vypadají stejně, druhá Euphorbia trigona a ta třetí s největší pravděpodobností ten krvokvět - Haemanthus Katarinae- ten má jasně červené květenství a úzké špičaté, na okrajích mírně zvlněné listy. Více se však pěstuje s bílým květenstvím, který má široké zakulacené listy. Ještě zkuste sáhnout do květnáče, měla by být vespod hlíza či cibule.
bulbsociety.org/...
doplněno 01.12.09 12:16:
Tak lally mě, jak vidím předběhla Hlavně, že jsme se ale shodly! Díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.