Nejste přihlášen/a.
ahoj, potřebovala bych ještě jednou poradit, začaly mi čerňat a usychat hodně listy u sloní nohy, myslím si, že jsem ji nepřelela, ale nevím co s ní, myslela jsem, že je jí chladno, měla jsem ji na dležbě, tak že to mohlo být od průvanu, tak jem ji přestěhovala, ale nic to nepomohlo, mám ji už druhý rok a žádnou velkou změnou neprošla, ani jsem ji nepřesazovala, tak nevím co s ní.
uričitě nebyla přelitá? Nemá flíčky na listu nebo nějaké breberky? Je to velmi odolná rostlina, u nás pěstovaná jako pokojová. Vyhovuje jí slunce nebo polostín, hlinitopísčitá zemina, občasné přihnojení. Snad jediné co ji může zahubit je přílišná zálivka - zemina musí vždy řádně vyschnout a teprvé potom ji opět zalejte tak, aby nestála déle ve vodě. Vyschnutí zeminy ji neublíží, má dostatečné zásoby vody v ztlustělém kmenu. Rosení listů není nutné, lépe jednou za čas osprchovat listy od usazeného prachu.
doplněno 11.11.09 11:35:Nepřestěhovala jste ji? Nemá to ráda.
Taky si na ní občas rády zazřádí puklice,ale ty polehlivě je odstraní postřik mospilanem.Chladno a trochu víc zálivky než by potřebovala může být příčinou stejně tak...
Když nějakou kytku přece jen přeleju,vyndám ji z květináče,opatrně odstraním zem a nechám oschnout kořeny ,jsou totiž dušeny těžkou přelitou zeminou ,nemohou dýchat.Potom rostlinu zlehka (žádné dusání země) přesadím do lehkého substrátu,většinou to zabere.
doplněno 11.11.09 20:43:zařádí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.