Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosíme o informaci k výše uvedené rostlině, jsme s velkým poděkováním.
Václav Hynouš
721 009 259
vhynous@seznam.cz
Jedná se o hybrida, za normálních okolností je to poměrně veliká rostlina. Starejte se o ni přibližně jako o orchideje Phalaenopsis. Světlé, ne slunečné místo, pravidelná zálivka nebo máčení balu - podle podmínek jednou za sedm až deset dnů. Při suchém vzduchu občas rosit, hnojení je dobré použít ve spreji na listy.
Dobrý den, na toto je trochu složitější odpověď, záleží na tom jak jste ji dodstal, předpokládám,že bez substrátu ve váze, takže teploty teď v zimě neklesat pod 20 C, já mám dvě v místnosti s prům. teplotou 20 C, ale navolno , jen zavěšené bez substrátu a vázy. Vanda potřebuje , aby ji co nejdříve po zálivce oschly kořeny, takže namočit celý kořenový bal na 20 min. do vody (nejlépe dešťové) a vytáhnout , nechat oschnout v zimě stačí 1x za týden ponořit celou rostlinu na 1 hod a jinak každý den jen namočit kořeny a ihned vytáhnout, v létě dodržuji namáčení ráno a večer při velkých teplotách právě na 20 min., zkoušela jsem i ampule na kořeny, ale to nebylo dobré, v létě se dá zavěsit ven do koruny stromů asi od konce června a po navyknutí venku může být na přímém slunci , ale s častějším postřikováním nebo namáčením. Má ráda teplo a hodně vzduchu, roste ve vyšších patrech než Phalenopsis proto snese slunce, které Phaly spolehlivě zabije. Dá se zasadit i do průhledného květníku s hrubým korovým substrátem tak ,aby voda ihned odtekla a zavěsit, ale tady mám zkušennost jen s létem , na zimu bych to neriskovala, aby Vám neodešly kořeny. V zimě nehnojím, v létě 2x do měsíce slabou dávku hnojiva do vody na máčení. Pokud ji máte ve váze tak ji můžete máčet přímo v ní a potom vodu vylít, mě se zdálo, že kořeny ve váze dlouho osychaly tak jsem od tohoto způsobu upustila, ale záleží na bytových podmínkách v kterých ji pěstujete tzn. teplotě a vlhkost, pokud více topíte máte nižší vlhkost a může Vám osychat více je to záležitost intuice tak jako u všech rostlin.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.