Nejste přihlášen/a.
Ahoj,je teprve zima ale já už si chystám brigádu na léto a mám v plánu sběr borůvek.Nevíte za kolik mám asi tak prodat 1 litr tohoto ovoce?Chci ho prodávat bud:do cukrárny nebo do knedlíkárny(vedle našeho domu).Prosím někdo odpovězte díky...
Johanko,to máš skutečně velký náskok!Nevím,odkud jsi,ale podle mých zkušeností,a to jsem za život natrhal a prodal aspoň 500 kg borůvek,ale borůvky se dají na kšeft trhat jen na Šumavě a v Krkonoších.A to ještě s problémy.Ale abych odpověděl,letos se prodávaly borůvky za 70 - 90 Kč za kg.Na trhy sem jezdí Poláci a prodávají i za 60 Kč.Mohu říci,že se dá na dobrém místě ručně natrhat tak 8 - 10 litrů (1 litr asi 0,7 kg) za den.Hřebenem i 10 litrů za hodinu.Ale to se musí umět a ještě přebírat.Takže podle těchto informací se můžeš rozhodovat.Přeji mnoho štěstí a odvahy.
JABRAKA
Zdravím johano, to se asi nedá říct dopředu, za kolik se budou prodávat borůvky. Zaleží samozřejmě na tom, jaká bude úroda, v jaké oblasti bydlíte a na dohodě s budoucím odběratelem. Pokud Vám zaručí odběr toho, co natrháte, Vy jim naopak stanovíte příznivou cenu, než abyste lítala po domácnostech a snažila se borůvky prodat. Třeba u nás na severu se prodávaly borůvky za 50 - 70 Kč za litr. Zde jich bylo poměrně dost. V Polsku byly ještě lacinější. Hezký den!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.