Nejste přihlášen/a.
Ahoj,je teprve zima ale já už si chystám brigádu na léto a mám v plánu sběr borůvek.Nevíte za kolik mám asi tak prodat 1 litr tohoto ovoce?Chci ho prodávat bud:do cukrárny nebo do knedlíkárny(vedle našeho domu).Prosím někdo odpovězte díky...
Johanko,to máš skutečně velký náskok!Nevím,odkud jsi,ale podle mých zkušeností,a to jsem za život natrhal a prodal aspoň 500 kg borůvek,ale borůvky se dají na kšeft trhat jen na Šumavě a v Krkonoších.A to ještě s problémy.Ale abych odpověděl,letos se prodávaly borůvky za 70 - 90 Kč za kg.Na trhy sem jezdí Poláci a prodávají i za 60 Kč.Mohu říci,že se dá na dobrém místě ručně natrhat tak 8 - 10 litrů (1 litr asi 0,7 kg) za den.Hřebenem i 10 litrů za hodinu.Ale to se musí umět a ještě přebírat.Takže podle těchto informací se můžeš rozhodovat.Přeji mnoho štěstí a odvahy.
JABRAKA
Je to různé, jak kdy a jak kde. Cena je mezi 50 a 80 kačkama za litr. Tam kde obvykle nerostou je cena logicky vyšší...
doplněno 01.11.09 16:19:Pozor, v některých oblastech je používání hřebenů pokutováno! A to až do výše 50.000,-Kč... V jiných je sběr zakázán úplně formou zákazu vstupu do lesa...
Zdravím johano, to se asi nedá říct dopředu, za kolik se budou prodávat borůvky. Zaleží samozřejmě na tom, jaká bude úroda, v jaké oblasti bydlíte a na dohodě s budoucím odběratelem. Pokud Vám zaručí odběr toho, co natrháte, Vy jim naopak stanovíte příznivou cenu, než abyste lítala po domácnostech a snažila se borůvky prodat. Třeba u nás na severu se prodávaly borůvky za 50 - 70 Kč za litr. Zde jich bylo poměrně dost. V Polsku byly ještě lacinější. Hezký den!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.