Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit listí

Od: sword® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, potřebuju poradit jak se nejlépe zbavit spadaného listí , kompostu mám hafol. Jak se zbavujete listí vy?Děkuji za nápady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Protože ho máme hodně, půjčím si pytle a vlek a odvozím ho do sběrného dvora, někdo ho vozí do lesa. Jediné, co nedoporučuji, ho cpát mokré do popelnice, protože později zmrzne a z popelnice ho popeláři nevyklopí. Pálit ho taky neradím, je z toho strašný smrad, co obtěžuje sousedy a astmatici se vyloženě hutným dýmem dusí.

hodnocení

2x

Řeším to tak, že listí sfoukám vysavačem na listí na hromadu a pokud je suché, pak ho odsaji stejným vysavačem, který listí podrtí a jeho objem zmenší asi na patnáctinu. Tuto drť pak sypu okolo plotu v asi dvceticentimetrové šířce, čímž v příštím roce zabráním prorůstání plevelu z pozemků, se kterými sousedím (ze dvou stran louka, z jedné bordelář). Pokud je listí mokré, sbírám ho sekačkou, která listí také trochu podrtí, aler není to už ono...

můžu poprosit o jaký vysavač se jedná? Prý ty levnější jsou na nic, ale dát 15tis... to by se mi nechtělo :)

Je to vysavač FLORABEST, je elektrický, stál okolo patnácti stovek a mám ho už asi pět let. Je to sice heblo, ale na to jediné použití v roce bohatě stačí (800m²). Přikládám fotku, kterou jsem našel na netu, mám stroj modernějšího pojednání (nechce se mi utíkat ho vyfotit) stejného výrobce a jsem s ním spokojen...

Jak se zbavit listí

malvinka*
hodnocení

1x

Shrabat a odvézt do lesa tam by nemělo někomu vadit.

hodnocení

0x

Nejlépe shrabat a spálit, suché shoří rychle a téměř nic nezbude.

misazap
hodnocení

0x

Taky doporučuji sběrný dvůr. Listí i s menšími vetvičkami, posekanou trávou a jiným zahradním odpadem - vše vezmou - ZADARMO! Je dobré koupit pár pevných pytlů, ve sběrném dvoře se to vysype a pytle se mohou znova použít.

hodnocení

0x

U nás je vždy přistaven kontejner,a tam se to vozí,obec to odváží, a je to placeno vlastně odvozem odpadu, dává se tam i tráva.Jinak sběrný dvůr.Nebo založit nový kompost a po pár letech tlení, máte vynikající hlínu-listovku.

tomik*

A co kompostování? Z kompostu je pak výborné hnojivo

ten už má, ale taky bych přidal... stačí přidat bakterie popr listi nasekat sekačkou při sběru a ono to pak bude rychlejší. předpokládám, že s hotovým kompostem již problém nemáte :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]