Nejste přihlášen/a.
dobrý den rádcové včera jsem byl na zahradě a zhrůzou jsem kolik je tam mechu vzal jsem hrábě a schrabal a hodil na kompost ,našel jsem 3kg modré skalici a 2 kg zelené skalice kterou mám použit která je učinější .děkuji
Zelenou, ale pozor na dlažbu, železo na betonové dlažbě zanechává skvrny. Modrá likviduje houby, ale může i trávník. A co se týče dávky, tak šla bych tak max do 4% roztoku.
Použít zelenou skalici, míchá se se síranem amoným 1:5 a celková koncentrace se používá desetinová než je uvedeno v příspěvku nade mnou.Postřik na suchý trávník ráno nebo večer. Hlavně to chce odstranit příčinu, proč se mech tvoří. Růst mechu v trávníku podporuje kyselá půdní reakce, zamokření nebo častá zálivka, zastínění, nízké a časté sečení, nedostatečná výživa, velké utužení povrchu. Hledejte příčinu, vše se dá řešit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.