Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznate nazev kere?

Od: ddasa* odpovědí: 9 změna:

Zkusim sem vlozit foto jestli se mi to podari,kdyz ne tak se omluvam,ale ne a ne se mi to podarit

Neznate nazev kere?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Ne, že bych tomu rozumněla ale nemůže to být některá z KALIN?

doplněno 28.05.13 19:51:

Tak to kalina není, voní to?

ddasa*
hodnocení

jeste vlozim lste a kvet

Neznate nazev kere? #2

Lidus, tak to kalina je.

doplněno 28.05.13 22:23:

Kalina řasnatá, Viburnum plicatum. cs.wikipedia.org/...

lidus*

Když ono je jí tolik druhů a podle toho samostatného květu se mi to nezdálo.

ddasa*
hodnocení

nevoni to vubec *nevi*

andrea1*
hodnocení

0x

Dle mého názoru je to druh hortenzie latnaté. Také ji mám a kvete stejnými bílými plošnými květy, podobné tvarem jako na vašem fotu. V odkazu je i foto listu, které odpovídá. jaktak.cz/...

floro*

Když určujete rostlinu, nedívejte se jen na to, jak je to podobné listem nebo květem. Sledujte i charakter růstu, charakter kvetení. Když si vygooglíte Hydrangea paniculata (hortenzie latnatá), tak uvidíte, že hortenzie má v květenství v plném květu všechny kvítky v květenství stejné. Samozřejmě v závislosti na cv., ale květensví má vždy trojúhelníkovitý tvar a navíc vždy! kvete na koncích větví. Naopak kalina má i plně vyvynutá květenství plochá, ve středu kvítky maličké, jiné než na okraji a kvete po celé délce ploše rostoucí větve. Navíc i listy jsou rozdílné. Sledujte nejen tvar, ale i postavení listu na větvi, žilnatinu, a celkovou hrubost atd. Navíc ve vašem odkazu v článečku o řezu u H. paniculata je obrázek listu H. macrophylla.

Neznate nazev kere? #3
ddasa*
hodnocení

Je to onoo Bingo *palec*Dekuji Vam vsem ted doufam,ze ji nekde sezenu :)

floro*
hodnocení

0x

Opravdu je to Viburnum plicatum. Dle mého názoru a pokud téměř neplodí, tak cv. ´Mariesii´. Jinak se u nás ještě hojně používají např. cv. ´Lanarth´ nebo ´Shasta´. Moc krásný keř na pěkném místě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]