Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ficus Panda (bonsai) - hromadně hnědnou listy

Od: martinl* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

na fíkovníku mi začaly hromadně hnědnout a odpadávat listy, přestože na rostlině jsou patrné nové výhonky s malými zelenými lístky. Jedná se přelití/nedostatek vody/nedostatek světla? Jakým způsobem - zejména jak často a jak mnoho rostlinu zalévat?

Děkuji martinl

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

0x

Péče je shodná s péčí o Ficus benjamin. Opad listů v případě ,že Vám rostou nové větvičky nebude přelitím, může to být podzimem, více shazují listí ,ale větší pravděpodobnost je průvan. Asi bych poradila pro jistotu přesadit do běžné zahradnické zeminy s lehkou strukturou buď koupené přímo pro pokojovky nebo kompostovku s trochou písku. Světla potřebuje tak středně ne přímé slunce ,ale pokud si přivykne snese i to ,ale teď neexperimentujte takže kamkoliv jen ne směrem na sever a pokud ho dáte na jižní stranu tak od jara pozor na sluníčko ( přistiňovat).

Zálivka - zalévat až oschne povrch zeminy a zálivka podle velikosti květníku tak ,aby byl zalit celý povrch hlíny, nesmí stát v misce voda, nemá rád časté přemísťování a je háklivý na průvan nebo i jen otevřené okno s chladnějším vzduchem ,opadem listů také reaguje na velké přemokření třeba i po osprchování , ale dobře obráží takže se není čeho bát, můžete ho při delších nevzhledných výhonech střihnout.

Tak ať se daří P.:)

paja*

Ještě jsem si pozdě uvědomila ,já to atomaticky vzala na tyto ficusy Fikus retusa nebo F. ginseng. mlouvám se ten Váš osobně neznám tak alespoň Vám dám odkaz na stránky o pěstování . Omlouvám se.

O e-bonsai.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]