Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý pařez vs pěstování hub

Od: laik* odpovědí: 20 změna:

Není to ani otaázka jen rada nevěděl jsem co se starým pařezem tak jsem ho naočkoval Hlívou je to pařez po ořechu a již třetím rokem sklízím asi tři úrody za rok až do mrazů -[URL=http://sklad.obrazku.cz/obr204406_069.JPG][IMG] sklad.obrazku.cz/... sklad.obrazku.cz/... sklad.obrazku.cz/...

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

0x

pěkná ourodička ,ještě napište jak se to očkuje a pošlete fotku toho pařezu

laik*
hodnocení

no koupí se naočkované obilí navrtá se do pařezu díry nastrká se tam to obilí a zatáhne se to smrštovací fólií kvůli zapaření jinak podle návodu co k tomu přikládají -

Starý pařez vs pěstování hub
dracek*

až ho budu kácet nechám delší pařez ,díky :))

laik*
hodnocení

no ona stačí silnější větev kterou rozpůlíte motorovkou podél a do toho dáte tu sadbu zamotáte do té fólie až se zapaří a začne dělat bílé podhoubí tak odděláte fólii a špalek zahrabete do půlky do země ať si bere vlhost z hlíny to jsem udělal letos a zatím čekám co bude ale mělo by to fungovat také *cert*

lidka*

No to je parádní úroda. Hnedka se kouknu, co stojí sadba. Bezvadná inspirace na příští rok. *palec*

laik*
hodnocení

u nás vyjde asi na 75 kč a je toho asi ten větší kyblík od hořčice dělá to soukromník tady vedle v dědině on dělá i žampiony ale s těma jsem štěstí neměl ale bude prázdnej sklep tak to vyzkouším

lidka*

Tak to se skutečně vyplatí. Nedaleko ode mne sice máme dobrého pěstitele hlívy, ovšem kilo stojí někde okolo stovky. Je to tedy bezva kvalita, čerstvě uřezané. Jednou jsem dokonce zkusila i tu královskou, ale ta cena - to mě zaskočilo. *sok* Ale podle fotky, to se skutečně vyplatí. Navíc, když to jde i bez pařezu, jenom s polenem. Když jsem ještě bydlela v domečku, měla jsem krásnou úrodu václavek. Časem zmizely a okolo modřínu se jeden rok zase objevily klouzci - také pěkná úroda. Poctivě jsem pod smrky zahrabávala odkrojky od hřibů - ale bez výsledku. :D

laik*
hodnocení

Já to dříve dělal v igel.pytlu ale to bylo jen na jeden rok jako ve slámě z pšenice ale říkám to bylo jen na rok a co prodávají takové lisované kostky ze slámy už naočkované tak s tím taky nemají někteří dobrou zkušenost takže dřevo je dřevo *ua*

laik*
hodnocení

Tak ještě dnes další sklizeň [URL=http://sklad.obrazku.cz/obr213328_044.JPG][IMG] sklad.obrazku.cz/... sklad.obrazku.cz/...

Starý pařez vs pěstování hub #2
lidka*

Krásné - zdravě závidím. Já už bych to musela vyhrabávat z pod sněhu. :D Ale hodně vážně budu uvažovat v příštím roce, že to také zkusím. *palec*

laik*
hodnocení

Tak dnes opět

Starý pařez vs pěstování hub #3
lidka*

Tento týden jsem likvidovala staré časopisy a výstřižky, co mne zaujalo a případně bych to chtěla třeba i použít.To jsem ještě neměla doma internet - v práci sice ano, ale zase ne čas na soukromé věci. A kolego, je tam podobný pařez s hlívou. Ještě jsem to nepročítala, ale do sběru to neletělo. Takže laiku *hej**palec*, je to skutečně krásná úroda. Až v příštím roce budete zakládat sadbu, buďte kamarád a dejte vědět. A my Vás okopírujeme. *placni*

laik*
hodnocení

Já děkuji za pochvalu ale já už letos sadbu založil a už jsem i sklízel sice napoprvé toho nebylo moc ale příští rok tam už toho bude víc .

jabraka*
hodnocení

0x

No já včera také sklízel,i když jsem nezasel.Na jedné jabloni mi vyrazil dvoukilový trs václavek.Jabloň už to má za sebou.Na jaře ji musím porazit.3koda,že jsem to nevyfotil,byl to balík.

JABRAKA

lerak*
hodnocení

0x

Má to výhodu, pokud pařez moc nepřekáží, že si ušetříte námahu s vykopáváním pařezu a máte užitek z hub. Takto mnohem rychleji ztrouchnivý.

laik*
hodnocení

a dnes opět největší trs bez trošky skoro 4kg-

Starý pařez vs pěstování hub #4

laik*
05.12.09 16:41
hodnocení

tento-

Starý pařez vs pěstování hub #5
laik*
hodnocení

ještě jeden

Starý pařez vs pěstování hub #6
lidka*

Tak dneska byste mohl s touto sklizní dělat "mikulášskou nadílku", co Vy na to? Máte odhadnuto, kolik jste jich letos už sklidil? Určitě asi budete z mírnějšího regionu. U nás by to při té kalamitě v říjnu dočista zamrzlo. *tuc* Nemohu jinak reagovat, než opět pochválit a ocenit! *palec*

laik*
hodnocení

Jo jsem ze Slavkova u Brna JM ale kolik jsem sklidil to nevím jsem to nevážil moje chyba a dík za pochvalu byla moc dobrá opět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pěstování hub

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]