Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za popínavku?

Od: paluvka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím Vás může mi někdo poradit o jakou rostlinu se jedná a jak ji pěstovat? Předem děkuju

Co je to za popínavku?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dipladénie - během zimy 15 - 18stupňů, lehká zálivka, ne slunce.

binka*

Děkuji. Každoročně jsem se snažila je přechovat ve skleníku s muškáty a oleandry při cca 5-6 stupních ...*hi*

ludmila*
Dobrý deň. Ja mám s prezimovaním dipladénií(mandevila) celkom dobré skúsenosti. Na zimu ich dávam do nevykurovanej izby v paneláku (18-20 st) , polievam veľmi mierne, v apríli ostrihám a po jarných mrazíkoch umiestnim v záhrade. Kvitnú až doteraz, ešte sú stále vonku. V zime som ich mala umiestnené asi 3m od okna, aj som sa obávala, či im nebude chýbať svetlo, ale prežili to v poriadku, len zhodili nejaké listy, toho sa netr aeba báť, skôr treba byť opatrný pri polievaní- nepreliať!
A na jar ich postupne otužovať, ja ich najprv mám niekoľko dní na balkone a potom ich dám do polotieňa v záhrade. Tak veľa zdaru, nech sa Vám to tentoraz podarí.

binka*
hodnocení

2x

Každý prodejce ji pojmenovává jinak. Někdo dipladénie, jiný mandevila. Já si bohužel každý rok kupuji novou, protože se mi nikdy nepodařilo ji přezimovat.

Počkáme tedy na Strejce, snad nám poradí. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]