Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
potřebuji poradit, a sice - mám krásnou, velkou /asi jako mužská pěst/ červenou papriku - kapii. Po ukrojení kousku papriky vidím, že vevnitř ty bílý semínka jsou plesnivý /šedý chloupky/ . Paprika, jako ta dužina je krásně červená i vevnitř, je to bez poskvrnky, není to shnilé, až na ty plesnivé semínka
a mě zajímá, zda tu papriku můžu použít třeba zítra k masu při vaření, když jsem vykrojila to plesnivý? Samozřejmě bych to syrový nejedla, nejspíš je to karcinogenní, ale můžu to použít na to vaření? Zničí se to škodlivé, tím vaením, co tam bylo nebo jak to je? Je tady někdo kdo tomu rozumí a vysvětlí to... Děkuji za odpověď.
Určitě se nějaké to vlákno té plísně dostane ze semínek až do dužniny,ale pokud není semeník zplesnivělý,moc bych se nebál.Ale je to tvoje volba.Karcinogenní to určitě není,a vařením se vše zničí,a není to určitě ještě prolezlé toxinem,jedovatými zplodinami plísně.ty začne plíseň vytvářet až po určité době prorůstání substrátu myceliem,vlákny,kterými se šíří a množí.Pokud je to nakaženo krátce,asi velké nebezpečí nehrozí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.