Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí a osychání tůjí

Od: mmloos* odpovědí: 6 změna:

Asi v květvu jsem zasadil 15 tůjí,denně zalíval po dobu 3 měsíců,ted už jednou týdně.Musím říct,že poslední měsíc mi začaly tůje odspodu a uprostřed žloutnout a usychat,chci se zeptat,není to tím,že unás za poslední 2 měsíce pršelo je asi 3x? (myslíte,že zálivka 1x týdně je málo,v těchhle suchých dnech) Znovu jsem se odhodlal ktomu,že tůje zalívam denně,jen nevím jesetly se mi je podaří zachcránit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To zalévání je důležité,ale nesmí se přehánět.Občas je zapotřebí přihnojit cereritem,hlavně v létě,jinak tůje občas lehce prosychají,hlavně od prostředka.Zkuste to proschlé odstranit a hlavně teď na podzim zalívat,myslím ,že by se měly vzpamatovat,hlavně je důležité 2krát do roka stříhat,svědčí to zhoustnutí a lépe to vypadá,hlavně u tůjí na živém plotě.:)

hodnocení

2x

Bohužel, letošní rok je velmi nemilosrdný a tak túje neměly zřejmě dostatečně vekou šanci si vyrobit životní kořenovou síť, trpí tak nedostatkem vody a přemírou suchého a teplého prostředí...

mmloos*
hodnocení

znovu se ptám,myslíte,že se je podaří zachránit? Měse zdá ,že některý zase chytají tu správnou barvu

Jak vám uspokojivě tedy odpovědět? Ano, můžete se podařit je zachránit, ale není to jisté...

limetka*
hodnocení

1x

Lépe zalévat méně často, ale o to vydatněji, já bych to viděla tak 2 x týdně, ale pořádně prolít. Bohužel, tento podzim je fakt hóódně suchý.

doplněno 05.10.09 08:52:

Ještě bude záležet na tom, ,jaká bude zima a až jaro vám odpoví, jestli jste je zachránil nebo ne...

charlie1366*
hodnocení

0x

A nemůže Vám to zespodu něco očírat?Nebo mužou mít nekvalitví zem chudou na živiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]