Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kořenový systém vrby pokroucené

Od: jitkab odpovědí: 3 změna:

Veděl byste mi prosím někdo, jaký má vrba pokroucená kořenový systém. Manžel tvrdí, že její kořeny mohou prorůst až do studny a poškodit ji a chce ji proto podříznout. Je od studny vzdálená cca 6 m.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

vy nám ale nedáváte žádné rozumné informace, jestliže máte malý stromek kultivaru pokroucené vrby vysoký třeba 1metr, tak je kořenový systém také malý, pokud máte vzrostlý strom, tak bude i kořenový systém velký, ale zdá se mi velice nepravděpodobné, že by kořeny vrby mohly poškodit vaší studnu, předpokládám, že ji máte tvořenou betonovými skružemi?

jabraka*
hodnocení

0x

Skutečně je možné,že kořeny vrby mohou vyhledávat zdroje vody.Ale většinou o moc nepřesáhnou průměr koruny.My ji máme v kořenové čističce a kořenů má hodně.Také se netáhnou moc daleko od kmene.

JABRAKA

myse*
hodnocení

0x

jestliže je vzdálená od studny 6m, podle mne tam kořeny nedosáhnou. Strom má obvykle kořeny do stejné dálky jako korunu (říká se to), je fakt, že vrba si vezme hodně vody z okolí, ale my máme dvě vedle sebe a kolem keře a roste dobře všechno.

přijde mi horší bříza...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]