Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, kdysi jsem dostal od známeho semena nějake rostliny, nejprve sem je zasadil doma do květináče a potom jak už byla rostlina větši tak jsem ji přesadil na zahradku, po nějake době mi rostlina vyrostla a teď má nějake plody,vůbec nevím co je to zač.Znamy od ktereho jsem dostal ty semena si už nepamatuje co mi to vlastně dal a ja taky ne:D tak se obracím na Vás přikládám dva obrázky snad už budete vědět.Díky
Je to AČOKČA,taky jsem ji kdysi měla,ale máte plody už hodně přerostlé,mají černá,tvrdá semínka a ty nejsou při zavaření moc dobré...My to trhali malé a zavářeli jako okurky,nebo s trochou oleje,jako kápie.Jinak když vyloupete ty jadýrka,tak to můžete přidat do leča,do různých směsí,masových,houbových i zeleninových.Když je vyloupnete jako papriku,naplníte sladkým zelím a zavaříte s feferonkou jako okurky,máte na zimu pikantní přílohu...Fantazii se meze nekladou.Jen ty semínka odstraňte...chce to trpělivost..
Tedy kolegyně, něco už pamatuju, ale tohle slovo a ani rostlinku jsem ještě neviděla. Dokonce jsem se dočetla, že má léčivé účinky a jsou zde i recepty: ireceptar.cz/... Hezký večer!
Ale hezky Vám to vyrostlo a pěkně se urodilo.
Ještě přidám,že když chcete něco rychle pokrýt zelení-pnoucím,tak tato rostlina je ideální,roste přímo před očima,strašně rychle..Bohužel je to letnička,tak jen do podzimu.Ale ikdyž ji budete mít pro okrasu a nebudete sklízet plody,je to vděčná nenáročná rostlinka...Na podzim z ní usušte vyzrálá semínka...na novou sadbu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.