Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zazimovat vrbu v květináči

Od: inulina* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Chtěla jsem požádat o radu ohledně malé vrby. Na jaře jsem do květníku zasadila pomlázku a krásně se mi ujala. Kmínek zmohutněl a mam z ní krásný stromek. Mám ji na balkóně, který není prosklený. Nevím, jak ji mám zazimovat. Mám ji odnést do sklepa (kde není světlo) nebo ji případně můžu nechat na hlavní chodbě našeho činžáku. Nebo na balkóně, kde bývá v zimě i -10°C a něčím ji obalit? Také nevím, jak je to přes zimu se zálivkou.

Pokud mi můžete poradit, budu ráda. Moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, ona ta vrba moc na domácí pěstování není. V přírodě si umí natáhnout vždy dostatek vody a tak pak v zimě nemá problém. V malé nádobě je venku hrozba promrznutí, ve sklepě pak bude problém se závlahou, která do určitého množství je nezbytná. Chodbu bych nedoporučoval, je v ní poměrně teplo a teploty jsou až moc proměnlivé. Zkuste tedy raději ten sklep a rostlině dejte na jaře šanci se probudit s dostatkem světla a vláhy...

inulina*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Na té chodbě je celkem chladno. U hlavních dveří je díra na vhazování pošty, tak tam může být teplota kolem +10°C v tom sklepě vede různé potrubí, tak se obávám, aby tam nebylo zase moc teplo. Zálivku tedy ano, to by nebyl problém :)

To se mi moc nelíbí. Nemáte možnost stromek i s nádobou někam prostě zakopat? Pokud je nádoba malá, volte velkou, stejně by si ji strom časem vyžádal, a hlavně hliněnou. Zajistíte tím přirozené prstředí...

inulina*
hodnocení

Tady ve městě ho zakopat právě nemůžu*nevi* Květináč je sice plastový, ale veliký. Uvidím, co se dá dělat. Možná ji daruju příbuzným na zahradu, můžou si jí dát do kůlny a na jaře vysadit. Na jaře bych si pořídila jinou rostlinu na balkon, akorát nevím, co by se tam mohlo hodit, je to na jihozápadní straně a svítí sem celé odpoledne slunce. Také aby nebyla jedovatá, protože máme děti.

hodnocení

2x

Obalte květináč bublinkovou folií,nebo polystyrénem,a třeba ještě starou dekou,na květináč zvrchu mech,stačí z lesa,na podzim ji zalijte,ale pak přes zimu nezalévejte,pokud to jde,přidejte na květináč sníh,a určitě jí bude na balkoně nejlépe...Já mám spoustu stromků v nádobách na terase a přezimují v pohodě...a bylo tam i -20...důležité je,aby nepromrzly kořeny...

inulina*
hodnocení

Děkuji, to bych mohla vyzkoušet ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]