Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olivovník z pecky

Od: llllllucie odpovědí: 6 změna:

Podařilo se někomu vypěstovat olivovník z pecky? Pecku jsem si dovezla z Řecka, plod ale ještě nebyl úplně zralý. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano, je to
možné. Rostlinku umístěte na světlé teplé místo. Až se objeví první dřevo, dejte ji na slunečné místo. Během roku zalévejte celkem hojně, v zimě pak
méně. Od dubna do září přihnojte tak jednou za týden. Lze jej množit i řízkováním. Plod by ale měl být dozrálý...

alf*
hodnocení

0x

buď podle hesla čím hloupější sedlák tím větší úroda nebo s trochou štěstí nebo pravidelnou péčí by se to mohlo podařit.

U sestřenice děti před rokem jedly na zahradě melouny a letos jí tam vyrostly. Jen tak samy od sebe, zimu ta semínka přečkala. Já je viděl když měly asi 15 cm v průměru.

No a já o vánocích 2008 jen tak strčil do květináče semínko, myslím datle to byla a dnes má asi 25 cm - viz foto. Není to moje zásluha, prostě se chytlo, nejspíš podle toho hesla :)

alf*
hodnocení

0x

buď podle hesla čím hloupější sedlák tím větší úroda nebo s trochou štěstí nebo pravidelnou péčí by se to mohlo podařit.

U sestřenice děti před rokem jedly na zahradě melouny a letos jí tam vyrostly. Jen tak samy od sebe, zimu ta semínka přečkala. Já je viděl když měly asi 15 cm v průměru.

No a já o vánocích 2008 jen tak strčil do květináče semínko, myslím datle to byla a dnes má asi 25 cm - viz foto. Není to moje zásluha, prostě se chytlo, nejspíš podle toho hesla :)

Případně někdo může změnit název toho co to v tom květináči roste navíc, já nevím přesně zda to bylo z datle nebo něčeho jiného co se tak jí o vánocích.

Olivovník z pecky

To semínko z datle určitě nebylo, dnes by už rostlina byla dost velká... *smich* ... a má zcela jiné listy (datlovník je palma)

Obrázek není moc kvalitní, ale myslím, že by spíš šlo o ovoce zvané Liči, možná by to mohla být i Cherimoya, ale to jen tipuji...

alf*

nojo, liči jsme také měli. Fotka je jen rychlovka teď z mobilu.

doplněno 23.09.09 13:53:

však jsem psal, roste podle toho hesla :)

limetka*
hodnocení

0x

Zdravím, Lucko - olivovník je možné množit zasazením pecky, ale je dobré ji trochu narušit naříznutím, usnadní se klíčení. Ale oliva by asi měla být zralá, z nezralé nevím, jestli pecka vyklíčí. No za pokus nic nedáte... Jinak se olivovník množí také polovyzrálými řízky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]