Nejste přihlášen/a.
Ostříhat a dát do chladnější místnosti.
Ale spousta lidí už je neuskladňuje.
Vyhodí a na jaře si koupí nové.Zkuste se podívat. abecedazahrady.cz/...
Hodně štěstí
Já jsem pěstovala pouze klasické muškáty, převislé mi moc nešly. Ale prakticky asi po dobu 10 let jsem dokupovala pouze jeden nebo dva muškáty, které měly zvláštní barvu a chtěla jsem si je namnožit. Přes zimu jsem je dávala do garáže k oknu - měla jsem jich asi dvacítku truhlíků. Pouze ty, které jsem chtěla stoprocentně uchovat - ty měly trochu výsadní právo přezimovat v místnosti vedle kuchyně na okně, kde nebylo topení. Jak píše kolegyně, je nutné hlídat mšice. Na jaře jsem je přesazovala a postupně dělala odnože z loňských. Takže přezimují v pohodě a měla jsem radost, že si je mohu sama vypěstovat. Jinak zde rady skutečné odbornice na muškáty:
Rady pro úspěšné přezimováníMetod přezimování muškátů bylo popsáno mnoho. Balením do novin počínaje a punčochami konče, ale zásady jak udržet muškáty až do příští sezony jsou vždy stejné. Nač tedy nezapomenout?
Přezimování muškátů je snaha připomenout rostlině, že je čas k odpočinku. V přírodě původní divoké pelargonie skoro vyschnou, případně se zatáhnou pod zem a počkají si na nové světlo a vodu. My jim musíme takové podmínky uměle vytvořit
Zde je celý článek: abecedazahrady.cz/...
Vždyť koupit můžete nové vždycky. Já jsem nad nimi každé jaro lámala hůl, co to mám za okřeše a do měsíce mně je i sousedka - opravdová skoro zahradnice - musela pochválit. Sice něco šuškala a sedlákovi a bramborách :D. Byla to bezva parťačka, která si ke mně na zahradu chodila zakouřit (doma nesměla), pokecat (to doma směla) a vždycky přinesla tu mrkvičku ze záhonu, pórek, petrželku a nebo nějaké přebytky kytiček - sazenic. Tak ať se Vám to podaří!
Sestřihnout a do sklepa,ale už to také nedělám,lepší je koupit na jaře nové,když jsou v marketech plata za 80kč-10 kusů,tak to tak drahé není,zasadit do truhlíků za okno,dobře hnojit a vyrostou minimálně půlmetrové převisy...Hnojit kristalonem,nejdřív Kristalon-start,potom Kristalon-plod a květ...Hodně úspěchů v pěstování...
Já dám truhlíky dovnitř,muškáty v nejkrásnějším květu,vždycky je mi jich líto.Přestanu zalévat,zežloutnou. V únoru je ostříhám a rozdám.jednou za čas zaleju. Po skončení mrazíků už jdou na balkon-otužovat se. Mám je asi35 roků. Nádherné české plné červené.Moc jsem jich už rozdala. Letos jsem si koupila sazenice lososové barvy. Mám záplavu květů na balkoně. Známým i sousedům rozdávám.Krásný den!
Jo ,převislé jsem také měla ale vrátila jsem se ke klasice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.