Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padaní listů z fikusu BENJAMIN

Od: kristynad odpovědí: 13 změna:

Dobrý den přeji,mám takový problém:Během posledních 2měsíců mi začal opadávat fíkus benjamín,denně opadne 5lístečků.Fíkus zalévám pravidelně a není ani přemokřen,ani vysušen a světla má dostatek,prosím,nevíte,čím by to mohlo být způsobeno?Děkuji moc za vaše odpovědi.Kristýna

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

benjamínci nemají rádi průvan, ani náhlé změny. Pře těma dvěma měsíci jste jej dala na jiné místo? nebo jiná změna? Jak vypadají lístky než opadnou? Mohl by to být parazit v kořenech, nebo také tvrdou vodou na zalívání. Zkuste předadit do nové zaminy.

Kořeny zbavit staré hlíny a nasadit do nové a zalívat jen odstátou vodou.

krystynad
hodnocení

Děkuji za odpověd.Lístky opadávají denně a to asi 5-6.Lístky vypadají žluté.Na jaře jsem ho přesazovala.

papene*
hodnocení

0x

:)Nejste jediná.

Nám už taky začínají.Stává se nám to každý podzim,tak to přisuzujeme počasí.

Hlavně pozor na příz.mrazíky.Pokavaď je máte venku.

Na jaře obrazí.

hodnocení

0x

Je to normální jev,hlavně ho méně zalívejte než v létě,někdy se stane,že opadne úplně,dejte do chladnější místnosti přes zimu,na jaře víc zalívat,přihnojit a on obrazí...akorát je nevzhledný přes zimu a chraňte před průvanem...

teide*
hodnocení

0x

K tomu již není nic dodávat.

Míň vody a ne zimu.

Modlit se,aby na jaře vyrazil,ale jsou to takové kytky co dost vydrží.

*modla*

kik*
hodnocení

0x

Dobrý den,

taky mi z ničeho nic začal opadávat benjamin a bylo to tím, že jsem ho po přestěhování dala asi 2 metry vedle lednice, kde se měnila teplota vzduchu, nebo tam byl studený průvan, ale zkrátka mu vadila lednice. Přemístila jsem ho a už mu vyráží nové listy. Tak přeji úspěšné pěstování. Kristýna

danielak*
hodnocení

0x

tak tenhle problém řešim každý rok.Ficus nemá rád změnu místa a ani teplot,takže to je každoroční problém při změně teplot mezi létem a zimou

limetka*
hodnocení

0x

Toto je na podzim naprosto běžný jev, mám benjamína 18 let a je to každý rok stejné - neměním proto ani zálivku, ani tepelné, světelné a jiné podmínky, on si vždy trochu opadá a pak toho nechá, já ho trochu přihnojím, zastřihnu, on vytvoří nové lístečky a jsme oba spolu móóóc spokojení - mimochodem, bydlí směrem na jih u velkého okna za záclonou... Kdybych ho nestříhala, tak v tom obýváku bydlí už jen on, my bychom se tam nevešli *smich**haha**tanec*.

amlim*
hodnocení

0x

Můj benjamin to dělá také,jeden čas opadal moc ,tak jsem omývala lístek po lístku ,abych ho vzpamatovala. Obrostl a je z něj strom.

papene*

Mám dotaz čím omýváte listy?*nevi*

Zrovna se naně chystám a přemýšlím co použít.

Děkuji

amlim*

Listy jsem omývala slabounkým hypermanganovým roztokem a jemnou molitanovou houbičkou.Našla jsem totiž tenkrát (na všech listech)zespodu u stopky jakoby pryskyřici,tak jsem to omyla a už se to neobjevilo.

papene*

Tak ten nemám.Smůla.*nevi*

amlim*

Koupila jsem ho v lékárně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]