Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Goji kustovnice čínská uvadla

Od: dohnal* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu.zakoupil jsem semena Goji a nasadil do kupované zahradní zeminy.Rostlinky po několika dnech úspěšně vzklíčily ale i přes rosení většina rostlinek spadla a uvadla.Co se s tím dá udělat a jak se tomu bránit.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Rostlinky vám zničila plíseň - říká se tomu padání klíčících rostlin - to rosení není úplně dobrý nápad, ještě jste tomu pomohl. Takže - semínka zasít do propařené zeminy - buď si ji koupíte nebo propaříte v mikrovlnce případně na plechu v troubě - tím zničíte právě zárodky plísní. Vyšší vlhkost vzduchu zajistit zakrytím nádoby třeba igelitovým pytlíkem, ale během dne sem tam odklopit a větrat. Pokud klíčící rostlinky začnou padat - použijte vhodný fungicid - v hobby prodejnách poradí, který je vhodný pro tento účel.

doplněno 15.09.09 12:12:

Vhodným fungicidem je například Fundazol... Právě jsem si na něj vzpomněla, já hlava děravá *placni*

dohnal*
hodnocení

Díky za radu,koupil jsem PREVICUR,který je prý taky vhodný.Doufám že část rostlinek zachráním,děkuji za pomoc ,Dohnal

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]