Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přezimovat thuje?

Od: danusak* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

koupili jsme 50 thuji, ale bohužel jsme je nestihli zasadit.

Chci se zeptat, jak se dají přezimovat, aby nezamrzly?

Mají okolo 60cm a jsou v květináči.

Je lepší je posadit i s květníkem do země, a na jaře je vykopat a zasadit tam, kde chceme?

Nemáme je kam uskladnit, žádný sklep, ani kulnu.A venku by určitě zmrzly.

Děkuju za brzkou odpověd.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Určitě se ozve odborník na rostliny. Já jenom z vlastní zkušenosti mohu Vás ujistit, že by neměly sazenice zmrznout. Sousedka si koupila asi 20 sazenic a také je nestačila zasadit. Protože u nás na severu je hodně sněhu, tak je dala k plotu a udělala jim z prken zábranu, aby je sníh nepolámal. Takže záleží na tom, kde bydlíte. Když jsem ji sháněla informace - je to asi 8 let, tak jestli si dobře pamatuji, tak je měla mírně přes zimu zavlažovat, aby nezaschly. A ani nezakrýt neprodyšně igelitem. Myslím, že měla kontejnerky trochu přikryté hlínou, protože umělá hmota více promrzá. A jestli se dobře pamatuji, zimu přežily všechny, jenom jedna byla trochu pochroumaná od spadlého prkna. Dneska už jsou krásně velké a rostou pod nimi smrže. Má je totiž obsypané kůrou. Já jsem v pohodě takto přezimovávala jedličku ve velkém hliněném květináči, kterou jsem si vyžebrala na našem lesákovi, abych měla trvalý vánoční stromeček. *placni*

alf*
hodnocení

0x

to jako dnes koupené nestihnete zasadit? Když budete sázet každý den jednu tak poslední myslím bude stále ještě v pohodě.

V květináči máme jedno něco takového jako thuje už několik let a stále to žije a roste. Samozřejmě celoročně.

Maximálně bych došel do lesa na chvojí nebo někam na slámu a trochu je obalil. A nahoře buď svázat nebo oklepávat sníh pokud již mají nějaké větší větve.

Lepší fotku nemám po ruce.

Jak přezimovat thuje?

hodnocení

0x

Teď je nejvhodnější doba zasadit,tak nechápu proč to neuděláte?Ale jinak v nádobách mám i choulostivé jehličnany a vždy je částečně zahrabu s nádobou do země,a poházím mulčovací kůrou,dobré je,když pak zapadnou sněhem.Hlavně se teď na podzim musí řádně zalívat,aby nasály vláhu na zimu.Jinak tůje jsou nenáročné,spíš uschnou,než zmrznou,máme z nich plot,hlavně se musejí pravidelně střihat.

jabraka*
hodnocení

0x

Thuje běžně firma HD Strom skladuje ve venkovní školce,vysazené v kontejnerech.Je důležité,aby neuschly,na jaře jsou zase v dobré kondici.Pokud máte ještě obavy,zasypejte je dřevní štěpkou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]