Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchidej

Od: naula®

Mám orchidej která mi po mnoho let kvetla .Nyní to vedro jí nesvědčí .nechtěla jsem s ní hýbat když ale dokvetla vyndala jsem ji ze substrátu a zjistila jsem že má skoro všechny kořeny shnilé ostříhala jsem ji a teď bych potřebovala radu co s ní má výhony, ale jsou to spíš kořeny které ale rostou vzhůru a když bych je dala do země tak je asi zlomím nemáte podobnou zkušenost?A co dáváte na dno průhledného květináče s velkými oky?dávala jsem keramzit ten se ale rozpadl ,dáváte kamínky?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U orchidejí je tohle běžné, když se uvaří v horku. Pokud má shnilé kořeny, ostříhání je správně. Ty "výhony", co jdou nahoru, jsou vzdušné kořeny — nezasazuj je násilím, ony si časem samy najdou cestu do substrátu, až zesílí.

Do dna průhledného květináče nedávej keramzit, ten se v orchidejích opravdu rozpadá. Dej tam pár větších kamínků kvůli stabilitě a vzduchu. Pak klasický borovicový substrát na orchideje a nechat ji v klidu proschnout. Pokud má aspoň pár zdravých kořenů, většinou se chytí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]