Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachráni umirající Dracenu

Od: sevelina
Dobrý den,
Odchází mě Dracena,zasýchají a shazuje mi listy,mám ji v obalu,z květináče čouhá zdravý bílý kořen,stonek má pevný.Celkově vypadá špatně skoro bez listů.

Jak zachráni umirající Dracenu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odpovědí je na zdejší poradně již nepřeberné množství. Zadejte si do vyhledávacího pole vpravo nahoře (je u něj otazník) slovo dracena a stiskněte "Enter". Všechny odpovědi se Vám zobrazí.

doplněno 07.08.26 10:15:

Přesazení s opláchnutím kořenů je samozřejmost

hodnocení

0x

Jak ti poradit, když se ptáš na záchranu květiny, která "umírá"?

Já jako nepěstitel, bych zkusil rostlinu přesadit do většího květináče. Pak bych zvážil přesunutí rostliny do nějaké sklepní místnosti, kde se přes den tolik nemění teploty a kde není tak moc teplo.

Nějaká výživa do zálivky snad taky neuškodí.

Ale raději ještě počkej na lepší radu od nějakého pěstitele.

hodnocení

0x

Myslím si, že tady není co už zachraňovat. Navíc, nejsem si jistá, že je to dracéna. Může to být i juka. Já, za svoji osobu bych ji rozřezala na cca 25cm dlouhé klacíky a dala do vody zakořenit. Obrazí určitě i pařízek. Ta "mávátka" tedy vrcholové řízky také každý zvlášť do vody zakořenit. A pak do zeminy s nimi.

doplněno 07.08.26 11:09:

Proč to tak mám? Nejde mi obrázek otočit. Prosím, kdo umí, otočte ho. Děkuji.

Jak zachráni umirající Dracenu #2
ben®

babkazov - Vy tam pod obrázkem nemáte ty šipky pro otočení obrázku? Pokud nikoliv, tak použijte tlačítko Nahlásit a tam žádejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]