Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prázdniny v půlce, Vánoce se blíží tak mám aktuální dotaz !
Mám 2 vánoční kaktusy, loni pěkně kvetly. Chtěla bych je zmenšit. Když ulomím pár - kolik? -koncových článků, pokvetou nebo se urazí a nebude nic?! Dám je na zahradu do stínu, prý mají rády před květem chladno tak uvídím... Díky za rady a zkušenosti.
2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
redbulloffline
0x
Moje vykvetou i po radikálnějším zkrácení. Pravděpodobně i Vaše, ale nemusejí to stihnout letos.
Záleží mj. i na stáří. Mám letité kaktusy, které mají starší výhony už "dřevnaté". Z těch nejdřív musí vyrůst mladé kvalitní výhonky a na nich květ. Pokud chcete radikálněji zasáhnout teď v srpnu a zároveň mít květy letos, je to podle mne trochu pozdě. Na mírné "sem tam oštípnutí" je to ještě ok. Toť moje zkušenost.
Záleží mj. i na stáří. Mám letité kaktusy, které mají starší výhony už "dřevnaté". Z těch nejdřív musí vyrůst mladé kvalitní výhonky a na nich květ. Pokud chcete radikálněji zasáhnout teď v srpnu a zároveň mít květy letos, je to podle mne trochu pozdě. Na mírné "sem tam oštípnutí" je to ještě ok. Toť moje zkušenost.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]