Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchidej - měknou listy

Od: julika259 odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer, prosím poraďte! Mám orchideu "PHAL GEMENGDET" a začali na nej "meknuť" a vednuť listy. Nijakého škodca som nezbadala. Orchidei mám 9 a zalievam ich pravidelne každý týždeň a to tak, že ich prelejem 0.5 lit. vody a nechám ich odstáť vo vode 1 hodinu.Pridávam aj hnojivo podľa návodu. Potom vodu vylejem. Ostatným orchideám sa darí, priam žiaria a táto, neviem, čo je s ňou? Ďakujem vám za vašu odpoveď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, zda uspokojivě odpovím na váš dotaz, spíš odpovídám proto, že je zde jaksi opomenut. Bohužel, dostatečně nerozumím vyjádření - že ich prelejem 0.5 lit. vody - , česky přeliji? Pak by mohl být problém ve vodě, která se dostane do úpatí listů, kde mohou vznikat plísně a hniloby. Pokud se vám to děje u jediné rostliny, bylo by dobré hledat rozdílnost v péči, umístění či třeba obalu či náplně nádoby, v které se rostlina nachází. Ze zkušenosti mohu říci, že měknutí listů se občas objevuje i na mých rostlinách, ale to je většinou způsobeno dlouhodobě stejnými podmínkami a rostlina si tak říká o odpočinek... Ale jaká rada, že? Mám velmi dobrou zkušenost s Listovou výživou pro orchideje a bromélie (www.forestina.cz). Tak se to opravdu jmenuje a je to k dostání i na Slovensku. To vám listy určitě zpevní!

amlim*
hodnocení

0x

Pravděpodobně je přelitá. Já proliji orchidej jednou týdně a nechám okapat,ne stát ve vodě.Orchidejím se u mne daří,opakovaně kvetou. Jednou jsem koupila orchidej jako dárek a než jsem jí stačila darovat,změkly listy(ale byl to jiný druh než klasická orchidej s pevnými listy). Reklamaci neuznali,že je buď přelitá,nebo "chytla " průvan. Uhynula.Prý je choulostivá.Tak sama nevím.?*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]