Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrostla nová orchidej

Od: sidonie
Dobrý den,
na orchideji mi vyrostla nová rostlinka. Jak mám postupovat, abych ji mohla zasadit do samostatného květináče?
Děkuji za rady a tipy.

Vyrostla nová orchidej

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Odděl ji až bude mít aspoň 2–3 kořeny dlouhé kolem 5 cm. Pak odstřihni, nech den zaschnout řez a zasaď do jemného substrátu pro orchideje. Lehce zalévej a dej do světla.

hodnocení

2x

Té mladé rostlince se říká keiki. Na internetu si po tímto slovem vyhledáte mnoho informací, asi nejdůležitejší z nich je, že když už má keiki alespoň 3 listy a 3 kořeny dlouhé alespoň 5 cm, můžete ji oddělit a zasadit do substrátu. To už ta vaše podle fotky splňuje. Jedno doporučení je ponechat keiki na mateřské rostlině a pak se těšit z pohledu na obě kvetoucí rostliny.

Já jsem keiki oddělovala a dopadlo to dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]