Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesnek, co ted s nim?

Od: zahradnikamater
Zdravím,
nasadil jsem cesnek na zahradu kde min 10 let nic nebylo. Ted některé začínají zloutnout a po vytahnuti vypadají jako na první foto.
Asi hniloba. Zbytek vypadá jak na druhé fotce. Co ted mam dělat? Počkat kdyz mají být horká? Nebo vytrhat?
Děkuji za zkusenosti.

Cesnek, co ted s nim?
Cesnek, co ted s nim? #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vypadá to jako Bílá sklerociová hniloba . Hodně se o ní diskutuje tu :

cesnek.cz/...

hodnocení

0x

Takhle shnilou úrodu jsem měla jeden rok taky, naštěstí ne všechno. Navíc jsem n vytáhla jen natě, ohnilé paličky zůstávaly v zemi.

Na podzim před sázením je dobré stroužky namořit. Chce to i péči během růstu. Hnojila jsem Cereritem s guanem na cibuli a česnek, je třeba to okopat, aby půda nebyla tak ubitá.

Zalévání u takto velkého česneku - není už třeba hodně a často, ale občas svlažit není na škodu. Vy to máte jak zalité v betonu, suché, ubité a to pro rostlinky není dobře. Jaga.

Jinak česnek sklízím už léta až 5.-6. července. Jen asi 2 x, když byla velká vedra, jsem ho sklízela o pár dní dřív.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]