Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka na zahradě

Od: lidka®

Letos se mi naučila chodit na záhonky cizí kočka, kteráý mi je neustále rozhrabává. Už jsem letos sela 4x mrkev a petržel a než mi vzklíčí, vždycky mi je kočka rozhrabe. Nandala jsem na záhonek klacky, ale samlozřejmě je nemohu dát každých 5 cm, tak se tam vždycky mezi ně někde vejde. Co s ní mohu dělat? Předem děkuji za radu. LIdka

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

1x

stejná zkušenost. efektivně a legálně s tím nic nenaděláte, můžete leda zkusit nějaké kočičí odpuzovače, které jsou v prodeji, ale moc jim nevěřím. tam kde chodili do písku, jsem řádně popřepřil, to jestli to pomohlo ale nevím. vysazením šanty napovažuji za dobrý nápad, přilákáte si na pozemek těch koček mnohem víc a hádejte kam budou chodit srát... do šanty ne.

jir
Jako že efektivně a legálně nejde dohromady?

Spousta těch efektivních nejsou legální a spousta těch legálních nejsou efektivní.

km
presne *palec* v tomto pripade se oboji vzajemne vylucuje, viz babkazov.

hodnocení

1x

Na tu šantu bacha, to je přesně naopak! Šanta kočky přiláká a pak se chovají trochu jak zfetlé - olizují ji, ohryzávají a pak se válí a řádí okolo. Zrovna nedávno jsme ji kočkám koupili - koocour se chová přesně viz výše s tím, že pak zválel kus trávníku vedle šanty, kočka blbne trochu míň.

Pokud chcete kočku odpudit - i to provádím, protože manželka není nadšená z toho, že jí rozhrabávají okrasný záhon, tak jednoduše stačí důkladně zalít. Do mokré hlíny kočky nejdou, najdou si jiné místo. Pokud mokro vadí (např rostlinám) lze aplikovat kávovou sedlinu. Půdě to jen prospějě, ale kočkám se to lepí na packy a nelezou tam.

Pokud hodláte odpudit pachem - dobře funguje vysadit mátu, levanduli, rozmarýn. To nemají kočky rády

hodnocení

1x

Těžká otázka, na kterou je mnoho a mnoho rad v archivu. Poklikejte a najděte ten, o kterém si myslíte, že bude fungovat. Moje zkušenost je: ani svěcená nepomůže. *zed*

hodnocení

1x

Co tady někteří píšete o šantě kočičí, tak my jsme ji na zahradě měli a chodilo k nám asi pět koček. Šanta je vůbec nezajímala, neválely se a neřádila ani jedna. Pomohlo na chvíli je trochu pokropit vodou.

hodnocení

1x

Zkuste na zahradu vysadit rotvajlera nebo dobrmana.

No, po zkušenostech si troufám tvrdit, že pes nadělá na zahradě násobně větší bugr než kočka. Aspoň u těch našich to platí stoprocentně - čím větší pes, tím víc rozoraná zahrada. Nevím čím to je, ale i ta naše 52kg čuba landseera má sklony norníka, jenže v jejím podánní ta nora už skoro hraničí s tunelem metra. A s kočkama ještě kolaboruje ! *smich*

jir
Svého psa máte na své (a pouze své) zahradě pod kontrolou. Neleze k sousedům a nekálí jim tam, ani nehrabe. Naproti tomu cizí kočka vám tam vleze kdykoli a kdekoli se vykálí. Pokud to považuje za svoje teritorium, tak to ani nezahrabe. Není větší potěšení než do toho sáhnout rukou, roznosit si to na botách a čekat, jestli kočka měla v sobě nějaké parazity, které vám tam ve svých výkalech taky nechala. Toulavé kočky, kterým jejich majitel jednou za čas naleje mléko, dá konzervu a nechá je všude volně běhat, takových parazitů mohou mít na sobě (i v sobě) několik druhů.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste vedle záhonku vysadit šantu kočičí (viz odkaz), která kočičku zklidní/zabaví a (snad) nebude rozhrabávat Vaše dílo. Je to jen rozhrabané nebo tam kočička kadí (a výsledek zahrabává, což kočky dělají běžně)? Psa nemáte nebo je líný? Zdravím!

google.com/...

doplněno 08.06.26 11:28:

Já si počkám na odpovědi od tazatelky, která nám je jistě a ráda poskytne (např. jestli tam kočka chodí na záchod nebo nikoliv a jak je to s tím jejich psem).

mm*

Trochu se obávám, že šanta na pozemek přiláká i další kočky z okolí. Tzv. čerta ďáblem.

Cílem by naopak mělo být, aby všechny kočky daný pozemek vnímaly jako místo, kde se není radno se zdržovat.

ltz
hodnocení

0x
Co tam dát nějaké plyšové zvířátko, psa, medvěda. Možná doma něco najdete. Kočka to hned zmerčí, ostražitě se bude rozhlížet. Možná na zahradu vstoupí, ale příště už nebude mít odvahu.
strasakdozeli

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

0x

Udržujte záhon co nejvíce vlhký. Kočka tam chodí kadit a na mokrý záhon nepůjde, protože se to blbě zahrabuje.

hodnocení

0x

Koupit lehkou plastovou síť a hodit přes záhonek.
Jak semena vzklíčí, napíchat pár klacků do záhonku a přizvednout síť dle potřeby.

km
sit pouzit na odchyceni kocky
kockobijec

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

na Váš dotaz Já si počkám na odpovědi od tazatelky, která nám je jistě a ráda poskytne (např. jestli tam kočka chodí na záchod nebo nikoliv a jak je to s tím jejich psem). odpovídám, že kočku vidím vždy jen projít okolo a ještě jsem ji nepřištihla při činu, ale jevím se mi logické, že tam chodí na záchod. Psa žádného nemáme a nemíníme ho mít i nadále.

ben®

lidka - sice jste se s tím doplněním zrovna netrefila za správný příspěvek, ale to nevadí (pochopil jsem to ). Dobře, psa nemáte, kočku jste hrabat v záhoně neviděla (ale je hlavní podezřelá, protože je kočka), kočičinec nepoznáte/necítíte a že by to mohli dělat ptáci (např. kosáci jsou v hrabání, nejen v záhonech, přeborníci), tak to si nepřipouštíte. Vyřízeno.

kockomil
hodnocení

0x

Já jsem jich měla na zahradě asi 15 , chodily tak dlouho, až jsem je postupně pochytala a rozdala a byl klid. Určitě bych je nestřílela vzduchovkou, na to pozor !

Vás z použití vzduchovky nikdo nepodezřívá :)

(jinak viz legální vs. efektivní)

re4zon
Pravidlo 7 tady neplati?
re4zon
Neslo by toho trotla uz konecne zabanovat? Zasira celou poradnu agresivnimi blaboly. Nejspis za to nemuze, asi ho moc nebo malo rezali a ted si to nema kde vybit.
asd1

kockobijec

kockomil

asd1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]