Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důlky v trávníku - co je tam dělá?

Od: pisek* odpovědí: 5 změna:

Prosím o radu,jaké zvíře může dělat v trávníku důlky jako pro golf.Některé jsou v průměru 3cm a některé i 8cm,stejně tak do hloubky.Hlína je pěkně odhrabaná do ztracena kolem důlku.Během několika týdnů máme v trávníku o velikosti 6*6m asi 100 důlků.Tento živočich i rád rozhrabe kytku v květináči.Prosím o radu jak na něj.Do odchytové klece na kunu s masitou návnadou nereaguje.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Jenom důlek to netuším, kdyby šlo o díru, vyústění nory/chodby tak se jedná o hryzce, nebo jiné přibuzné, prostě myši...ale jenom důlek?

doplněno 31.08.09 09:14:

Teď mi svitlo *slunce*když důlky, tak jedině cs.wikipedia.org/... poněvadž ta larva je schopná vegetit i v květináči, kdežto myš asi těžko, předchozí odpověď byla ukvapená a špatná *zed*

pisek*
hodnocení

Vaše první odpověď byla opravdu ukvapená.Neměla žádný závěr proto jsem se i divil že se zdržujete takovou nijakou odpovědí.Přesto děkuji za Váš čas.Co dodat.Ani ten MRAVKOLEV nebo co jste to psal to není určitě.Jsou to prostě díry vyhrabané hrubou sílou a hlína čistě rozházená kolem dokola.Žádná hromádka.Je to ale už 14 dní co byla nastražena past na kunu i s kouskem masa.Včera večer snad lapila tu potvoru co to dělala.Pokud je to ten pravý ničitel,víte co se to chytlo?Docela obyčejný JEŽEK!Ale velkej jako lidská hlava.Ani do plechového kýblu na brambory se nechtěl vejít když jsem ho odvážel do luk za město.Doufám že se nové díry již neobjeví.Ještě jednou děkuji za soucítění a snahu k označení zločince. PAVELKA VÁCLAV PÍSEK

ukulele*

jsem rád, že se to vyřešilo

cybermagefroll*
hodnocení

0x

A nemohl by to dělat pes? Někteří psy (plemena) to dělají s oblibou.

doplněno 31.08.09 14:59:

Aha, teď jsem dočetl váš další příspěvek do konce. Takže asi teda ježek, pokud to byl skutečně on.

pisek*
hodnocení

Již 4 týdny mám nastraženu past na kunu i s kouskem masa.Dokonce jsem ji trochu namazal i medem pro případ že by pachatel dostal chuť na sladké.A stále nic.Minulí týden jsem pro jistotu natáhl přes trávník síť na ptáky v domnění že se pachatel do ní aspoň zamotá.Stále nic a díry se objevují stále další a další.Včera jsem ukončil lov s tím,že jsem se smířil s neůspěchem a pocitem že vůbec nevím kdo ty díry do trávníku dělá.Dnes jen tak z dlouhé chvíle koukám přes zavřené okno na tu spoušť.A tu přišel.Drze se na mne podíval,naklonil se více k trávníku udělal pár kroků,spíše skoků a začal dělat ty díry.Zcela se mi vysmíval a já nemohl nic dělat.Neměl jsem u sebe vzduchovku.Je to obyčejný KOS!Vydržel skákat po trávníku asi hodinu a udělal další 4 díry.Za posledních 5let co mám tento trávník se nikdy nic takového nestalo.Až letos od června.Možná to způsobila krize či evoluce.Ten drzí kos je totiž velký asi jako holub.Takže prosím bacha na vypasené kosy.Jdou po žížalách a zničí vám trávník!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]