Nejste přihlášen/a.
2x
Půda sucha, popraskaná. Nezalito. Zkuste zastínit, ostříhat hnusně lupeni nehnojit. Mohl jste je také kořeny posadit na hnojivo. A zkuste vyčkat jestli se vrcholy neproberou.
0x
Dobrý den, že by prochladla až pomrzla? Nebyly v noci přízemní mrazíky a sazenice zůstaly nezakryté? V jaké nadmořské výšce je pěstujete? Opakujte pravidelně zálivku - vidím tam na obrázku (zřejmě suchem) popraskanou půdu. Zdravím!
doplněno 24.05.26 11:51:
paajam - a ta rozpraskaná půda u té sazenice na obrázku je asi od krtka
. Zalévejte a doufejte, že něco zachráníte.
0x
Tyto rostlinky, které znaly dosud jen teplou místnost, a najednou se ocitnou venku, čeká velká změna, teplotní šok. Brání se tím, že to prostě vzdají.
Radila jsem známým: Rostlinky asi 14 dní před výsadbou na záhon otužovat, nosit ven, na hodinu, dvě, později i déle. Zvyknou si na venkkovní klima.
Pánovi to připadalo zbytečně složité. Řekl mi pohrdavě: "A nemám jim taky večer číst pohádky?" Nechala jsem ho být, ať dělá podle svého. A výsledek? Dneska má stejná rajčata, jako Vy. Asi už ví...
Dobře mu tak. Jaga.
0x
Rajčata se sadí do země co najvíce naležato. To,co je v zemi, na tom ihned vyrostoou kořínky. Sadí se do takového jako lavoru, vyhloubeného velkého dolíku, aby vody bylo při zalévání odstátou vodou, co nejvíce. Když je na slunku, klidně i 2x denně. To co je na fotce, to jsou uschlé rostliny v suchem popraskané půdě.
Mi se velice osvědčilo, k rostlině zapustit prázdný květináč a dírkami dole. Zalévat do něho. Tak se voda nerozlije do šíře, ale směřuje ke kořenům.
Nebo někde tady, ale z loňska je debata o zavlažovacích pet pahvích. Poklikej, pohledej.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.